Rosberg ponovno preseneča

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Kvalifikacije za VN Malezije je osvojil Giancarlo Fisichella z Renaultom. Bolje je presenetil novinec v formuli ena Nico Rosberg z Williamsom, ki je na koncu osvojil tretje štartno mesto takoj za Hondinim dirkačem Jenson Buttonom….

Kvalifikacije za VN Malezije je osvojil Giancarlo Fisichella z Renaultom. Bolje je presenetil novinec v formuli ena Nico Rosberg z Williamsom, ki je na koncu osvojil tretje štartno mesto takoj za Hondinim dirkačem Jenson Buttonom. Michael Schumacher bo moral zaradi menjave motorja štartati deset mest nižje. Aktualni svetovni prvak Fernando Alonso si je privozil šele sedmo mesto.

Ni kaj, potrebno si bo priznati, da so končno spremenili kvalifikacijski sistem, ki je postal zanimiv ter poln dogajanja. Vozniki imajo občutno premalo časa za taktiziranje na kvalifikacijah ter da bi tako na stezo zapeljali med zadnjimi. Ves kvalifikacijski trening oziroma bolje rečeno na vseh treh kvalifikacijskih intervalih je na stezi več kot dovolj za videti, zato se gledalci ne dolgočasijo. Volk cel, koza sita!

Ob zadnjih sekundah si je Giancarlo Fisichella privozil prvo štartno mesto za jutrišnjo drugo dirko sezone. Omeniti velja tretje mesto Nemca Nica Rosberga z Williamsovim dirkalnikom, katerega poganja zmogljivi Cosworthov osemvaljnik. Očitno ne hvalijo zastonj Cosworthovih V8 motorjev, ki omogočajo doseganje visokih hitrosti in s tem odličnih časov. Nico Rosberg je na prvi dirki sezone dosegel svojevrsten rekord. Na svoji prvi dirki formule ena je namreč dosegel najhitrejši krog na dirki in hkrati osvojil dve točki za sedmo osvojeno mesto. Favoriti so imeli precej težav na kvalifikacijah, tako da jutri ne bo edini Kimi Raikkonen, ki se bo želel prebiti v ospredje.

Štartna vrsta:

1. Fisichella, Renault

2. Button, Honda

3. Rosberg, Williams-Cosworth

4. Webber, Williams-Cosworth

5. Montoya, Mclaren-Mercedes

6. Raikkonen, Mclaren-Mercedes

7. Alonso, Renault

8. Klien, Red Bull Ferrari

9. Trulli, Toyota

10. Villeneuve, BMW Sauber

11. Heidfeld, BMW Sauber

12. Speed, TR-Cosworth

13. Liuzzi, TR-Cosworth

14. M. Schumacher, Ferrari

15. Albers, Midland F1

16. Monteiro, Midland F1

17. Sato, Super Aguri Honda

18. Ide, Super Aguri Honda

19. R. Schumacher, Toyota

20. Coulthard, Red Bull Ferrari

21. Barrichello, Honda

22. Massa, Ferrari


Sorodne vsebine