Novo leto, novi testi

Aktualno

Pri Euro NCAP-u so v roke zopet dobili nekaj avtomobilč kov in jih seveda, k ot se za njih spodobi, tudi pošteno razbili. Od šestih avtomobilov sta pe t zvezdic dosegla le dva, Alfa Romeo…

Pri Euro NCAP-u so v roke zopet dobili nekaj avtomobilčkov in jih seveda, kot se za njih spodobi, tudi pošteno razbili. Od šestih avtomobilov sta pet zvezdic dosegla le dva, Alfa Romeo 159 in Peugeot 207. Zelo slabo pa se je odrezal Chevrolet Aveo, ki je dosegel le dve zvezdici.

Na testu so bili Peugeot 207, Suzuki SX4, Chevrolet Aveo, Kia Cerato, AR 159 in Hyundai Tucson. Mali Peugeot 207 je dosegel odličnih pet zvezdic. V varovanju otrok je dosegel štiri zvezdice. Dobro se je odrezal tudi pri varovanju pešcev, kjer je od možnih štirih dosegel tri zvezdice. Suzuki SX4 si je prislužil štiri zvezdice, ter tri za otroke in tri za pešce. Kia Cerato je bila druga najslabša na testu. V varovanju odraslih je dosegla minimalno število zvezdic – le tri. Pri varovanju otrok le tri zvezdice in še te po zaslugi sistema ISOFIX. Pešci se je bodo na veliko izogibali, kajti njen prednji odbijač je pravo smrtonosno orožje. Alfa Romeo 159 je teste opravila skoraj z odliko, če izvzamemo njeno neprijaznost do pešcev, katero mimogrede goji tudi Hyundai Tucson, ki je sicer osvojil štiri zvezdice splošno ter tri pri varovanju otrok.

Pri Euro NCAP-u pa so resno opozorili proizvajalce kakšne avtomobile proizvajajo. Chevrolet Aveo si praktično ne zasluži, da bi se vozil po cestah. Resda je pri varovanju pešcev in pri varovanju otrok dosegel tri zvezdice, vendar bi ob morebitnem čelnem trku voznik umrl na kraju nesreče. Dodelili so mu dve zvezdici z eno prečrtano. Njihov minimum so tri zvezdice. Bočni trk je opravil precej bolj, kar pa mu ni zvišalo ocene. To je srh zbujajoče dejstvo!


Sorodne vsebine