Pininfarinin Focus cc

Aktualno, Novosti

Zaradi vse večje popularnosti kabrio-kupejev, so se pri Fordu odločili, da bodo svojega Forda Focusa tudi začeli ponujati v takšni karoserijski izvedbi. Pomoč so poiskali pri znanem italijanskem oblikovalcu Pininfarini. Novost bo predstavljena na Ženevskem…

Zaradi vse večje popularnosti kabrio-kupejev, so se pri Fordu odločili, da bodo svojega Forda Focusa tudi začeli ponujati v takšni karoserijski izvedbi. Pomoč so poiskali pri znanem italijanskem oblikovalcu Pininfarini. Novost bo predstavljena na Ženevskem avto salonu.


Če je prednji del avtomobila precej enak osnovni varianti je novost zadnji del avtomobila. Zaradi kovinske strehe, ki se zloži v prtljažnik se je spremenil celotni zadek. Luči so sedaj razpotegnjene počez. Ne manjka niti krom. V notranjosti še vedno ostaja dovolj prostora za štiri potnike. Ko boste vozili kupe različico boste imeli v prljažniku 500 litrov prostora.

V začetku bo na voljo z dvema bencinskima in enim dizelskim motorjem. Začenši z 1,6 litrskim pogonskim agregatom, ki zmore 99 konjskih moči. Sledil mu bo 2,0 litrski s 143 konjskimi močmi. Dizelski dva litra velik motor bo zmogel 134 konjskih moči. Cene se bodo vrtele od šest milijonov tolarjev dalje.