Čisto nov, čisto drugačen

Aktualno, Novosti

Eden bolje prodajanih Hyundajevih modelov Accent je postal zrel za temeljito prenovo. Po novem bo razlika med tri in štirivratno izvedenko več kot očitna. Trivratni bo navduševal dinamične ljudi, medtem ko bo štirivratni navduševal mlade…

Eden bolje prodajanih Hyundajevih modelov Accent je postal zrel za temeljito prenovo. Po novem bo razlika med tri in štirivratno izvedenko več kot očitna. Trivratni bo navduševal dinamične ljudi, medtem ko bo štirivratni navduševal mlade družine s svojo umirjeno obliko in značilno nizko ceno.

Kljub temu, da predhodni Accent ni ravno starega izgleda, so pri Hyundaju dali oblikovalcem nalogo, da ga temeljito predelajo. Tako sta praktično nastala nova dva modela. Trivratnega Accenta poznamo že iz koncepta HND 2. Privlačne dinamične linije se začnejo s posrečeno sprednjo masko. Sprednje luči so zajetne in nepravilnih geometrijskih oblik. Štirivratni Accent ima umirjene linije, zadek je limuzinski ter dokaj visok. Pri obeh sta zanimivi luči za vožnjo po megli, ki sta vsaka k sebi skrajno na robovih prednjega odbijača; dolgi in ozki.

Motorna ponudba bo za razvajene evropejce skromna, le trije motorji v začetku prodaje. Bencinska motorja bosta dva, manjši 1,4 litrski s 87 konjskimi močmi ter za 0,2 litra večji motor s 112 konjskimi močmi. Dizelski motor bo prostornine 1,5 litra in seveda podkrepljen s turbinskim polnilnikom. Tako bo zagotovil 110 konjskih moči.

Kdaj bo novi Accent prišel na slovenski trg, kjer se je praktično udomačil s svojo nizko ceno v sorazmerju s kakovostjo se še ne ve.



Sorodne vsebine