Na isti platformi

Aktualno, Novosti

Ford bo v Ženevi pokazal na ogled novega S-Maxa in Galaxya, ki sta izdelana na isti platformi kot Mondeo. Nova MPV-ja sta si sicer na pogled precej podobna, a služila bosta vsak svojemu tipu uporabnikom….

Ford bo v Ženevi pokazal na ogled novega S-Maxa in Galaxya, ki sta izdelana na isti platformi kot Mondeo. Nova MPV-ja sta si sicer na pogled precej podobna, a služila bosta vsak svojemu tipu uporabnikom. Galaxy je namenjen velikim družinam, medtem ko S-Max sodi k bolj dinamičnim uporabnikom.

Galaxy kaže svoj namen že v zajetnosti prtljažnika, ki je v osnovi že velik približno štiristo litrov. To je kar 30% več prostora kot v obstoječem modelu. Galaxy je za nekaj centimetrov daljši od S-Maxa in v svoji notranjosti ponuja 32 različnih možnosti postavitve sedežev. Sedaj pa vam zastavljam vprašanje, kolikšna je verjetnost, da boste vseh 32 postavitev kdaj sploh uporabili v primeru, da kupite takšen avtomobil? Na voljo bo s tremi dizelskimi in enim bencinskim motorjem (moč: od 98 142 KM).

S-Max je za 6,9 centimetra postavljen bolj k tlom, kar omogoča bolj športno in dinamično vožnjo. Vzmetenje je tudi prilagojeno hitrejši vožnji. Seveda pa to le ni dovolj, srce S-Maxa bo isto kot v Focusu ST, kar pomeni, da bo moč motorja 211 konjskih moči. Očetje se ne bodo pritoževali nad nakupom tako velikega enoprostorca ob takšnem motorju. Na voljo bosta še dva dizelska (123 in 137 KM) in en bencinski motor (142 KM).

Dokončne podrobnosti bodo razkrite kje drugje kot v Ženevi.