Bolje Chevrolet kot Daewoo

Aktualno

Lansko leto je prišlo do velike zamenjave logotipov na avtomobilih Daewoo. Ti so se čez noč po Sloveniji in drugod po Evropi preimenovali v Chevrolet. Obe blagovni znamki namreč spadata pod okrilje koncerna General Motors….

Lansko leto je prišlo do velike zamenjave logotipov na avtomobilih Daewoo. Ti so se čez noč po Sloveniji in drugod po Evropi preimenovali v Chevrolet. Obe blagovni znamki namreč spadata pod okrilje koncerna General Motors. Mnogi, tudi največji poznavalci ekonomije in avtomobilizma so se spraševali ali je bila poteza pametna. Rezultati so tu!

V letu 2004 so prodali v Evropi nekaj več kot 190.000 vozil obeh znamk, torej Daewoo-ja ter Chevroleja. Lansko leto pa se je prodaja Chevroletovih vozil dvignila za 26 odstotkov na prodanih več kot 240.000 avtomobilov. Tržni delež se je dvignil z 0,9 odstotka na 1,12 odstotkov. Največji skok prodaje so zabeležili v Vzhodni Evropi (Ukrajina, Rusija, ipd.), kjer so prodali več kot 46.000 avtomobilov znamke Chevrolet. Leto poprej (2004) pa so uspeli prodati le 9.755 vozil znamke Daewoo. Rast je bila več kot 370-odstotna!

Statistika torej kaže v prid spremembi logotipov na Daewoo-jevih vozilih. Glede na to, da pri Chevroleju že pripravljajo nove modele lahko pričakujemo še nadaljno rast prodaje?!