30-Obletnica

Aktualno, Zanimivosti

Tako je to, čas beži in pri Fordu že praznujejo trideset-letnico proizvodnje malega hišnega modela Fieste. Proizvodnja je stekla pred davnimi časi februarja leta 1976. Od takrat so jo prenovili in posodobilli že sedemkrat. Nastala…

Tako je to, čas beži in pri Fordu že praznujejo trideset-letnico proizvodnje malega hišnega modela Fieste. Proizvodnja je stekla pred davnimi časi februarja leta 1976. Od takrat so jo prenovili in posodobilli že sedemkrat. Nastala je iz projekta Bobcat, kjer so imeli razvijalci na voljo za razvoj avtomobila le osem mesecev časa in 100.000,00 dolarjev proračuna.

Glavni oblikovalec pri projektu je bil Tom Tjaarda, ki je pred tem že deloval pri Pininfarini. Izdelal je avtomobil, ki bo namenjen predvsem ženskam in za v mestno uporabo. Glede imena so pri Fordu kolebali med: Amigo, Bambi, Bebe, Bolero, Bravo, Cherie, Chico, Fiesta, Forito, Metro, Pony, Sierra, Strada in Tempo. Veliko teh imen so kasneje “podedovali” drugi avtomobili. Henry Ford II. je imel pri izbiri zadnjo besedo in odločitev je padla da bo novi mali avtomobil FIESTA. Za potrebe proizvodnje so v Evropi zgradili več tovarn za zagotavljanje vseh potrebnih delov, v Valenciji (Španija), Bordeaux (Francija), Degenham, Essex in Saarluis (Belgija). Sestavljanje je potekalo v Španiji.

Prvo Fiesto so izdelovali med leti 1967 in 1983. Postala je konkurenca Fiatu 127, VW Polu, Peugeotu 104, Renaultu 5 ter ostalim modelom. Bila je najlažji avtomobil v svojem razredu, saj je tehtala le 730 kg. Do marca leta 1981 so že izdelali dva milijona fiest. Bila je najbolje prodajani avtomobil v Veliki Britaniji in Nemčiji.

Leta 1983 so začutili pri Fordu, da je potrebna prenova. V tej obliki je ostala aktualna vse do leta 1988. Zmanjšali so tudi porabo goriva, prevetrili motorno ponudbo in začeli serijsko montirati 13-palčna jeklena platišča. Februarja leta 1984 so zabeležili že tri-milijonto Fiesto, toda konkurenca v najmanjšem razredu se je drastično povečala. Fiesta ni bila več edini varni in udobni avtomobil, začela je celo zaostajati za konkurenco.

Leta 1989 so se resno lotili prenove Fieste. Platformo so razvili čisto na novo z modernejšimi tehničnimi rešitvami. Zadnji diferencial je bil torsenov. Prvič je bila na voljo s petimi vrati. Električni pomik stekel in centralno zaklepanje sta postala samoumnevna. Za udobnost, varnost in ekonomičnot se gre zahvaliti obsežnemu Fordovemu testiranju, ki je obsegal tri milijone kilometrov dolg test. Nova invencija ABS je postala realnost tudi v Fiesti. Začeli so tudi predstavljati različne različice Fieste, ena takih je bila tudi pick-up verzija.

Z letom 1995 so predstavili novo Fiesto, katera je še vedno množično zastopana tudi v Sloveniji in drugod po Evropi. Novi motorji so bili sestavljeni iz aluminija, kar je pripomoglo k manjši teži vozila. Vožnja je bila tudi bolj mirna, tišja in tekoča. Redni servisi so od sedaj bili potrebni le na vsakih 10.000 milj. Na podaljšani in prirejeni platformi Fieste so začeli izdelovati športni kupe Puma, poleg pa še manjši avtomobilček Ka, ki je trenutno na voljo tudi kot kabriolet. Dnevna proizvodnja je povprečno znašala 1.160, kar pomeni, da je vsake štiri sekunde iz proizvodnih trakov zapeljala nova Fiesta. V Sao Paulu (Brazilija) so odprli nov proizvodni obrat, kjer so sestavljali Fieste od začetka do konca, za kar so potrebovali rekordnih 18 ur in pol. Do leta 1996 so izdelali že 8.500.000 Fiest.

V letu 1999 so opravili na Fiesti malo obširnejši face-lift. Konkurenca v razredu je postala neizprosna z Renaultom Cliom, Fiatom Puntom, Opel Corso in novim Peugeotm 206. Vendar je Fiesta v kombinaciji z 1,6 litrskim motorjem (103KM) še vedno prednjačila v zavojih. Sprednjo masko so ponovno preoblikovali leta 2002. Fiesta je sicer izgubila nekaj kupcev zaradi močne konkurence, vendar še vedno ostaja po Evropskih državah med desetimi najbolje prodajanimi avtomobili svojega razreda.

V lanskem letu sta Fiesta, kot tudi model Fusion, ki je grajen na isti platformi, doživela rahlo prenovo, tolikšno da lahko korata s časom in tekmeci. Še vedno ostaja zvesta svojemu krogu kupcem, to so predvsem ženske in mladina. Dokaj nizka cena še vedno ostaja njen adut . Kako dolgo jo bodo še izdelovali pa je le še vprašanje časa. Verjemite, odgovora še ne bo kmalu na spregled. Vse najboljše!


»
Sorodne vsebine