Lovoriko je dobil VW Passat

Aktualno

Po skoraj dveh mesecih se je končalo izbiranje slovenskega avtomobila za leto 2006. Tisti, ki ste sinoči gledali oddajo na prvem programu nacionalne televizije, že veste, za vse druge je to verjetno še kar sveža…

Po skoraj dveh mesecih se je končalo izbiranje slovenskega avtomobila za leto 2006. Tisti, ki ste sinoči gledali oddajo na prvem programu nacionalne televizije, že veste, za vse druge je to verjetno še kar sveža novica: lovoriko je tokrat osvojil volkswagen passat. Seveda čestitamo.

V finalu se je s volkswagnom passatom pomerila še četverica renault clio, mazda5, seat leon in BMW serije 3. V prvem delu ste, kakor je seveda znano, glasovali bralci in poslušalci (na naslove šestih slovenskih časopisov, revij in radijske postaje, ki so pripravili letošnji, sicer že štirinajsti izbor avtomobila leta, je prispelo nekaj več kot 30 tisoč glasovnic), v drugem delu pa so odločali avtomobilski novinarji. V velikem studiu nacionalne TV vseeno niso dobili samo letošnjega zmagovalca, pač pa so izžrebali tudi dobitnike nagrad. Prvo nagrado, avto smart fortwo, je dobil Vojko Renko, Smledniška 59, 4000 Kranj; druga nagrada, Audijevo gorsko kolo, je šla v roke Marije Jenkole, Zasavska 8, 4000 Kranj; tretjo, navigacijsko napravo Garmin, pa je prejela Mateja Muzik, Snakovška 52 4294 Križe. Seveda nagrajencem iskreno čestitamo.

Več na Delo.si