Stanovniku kazenski pribitek

Motociklizem, Šport

Dvanajsta etapa je bila za Stephana Peterhansla kot najhujša nočna mora. Na 278 kilometru hitrostne preizkušnje je namreč močno poškodoval zadnje levo kolo in zaradi tega izgubil skupno vodstvo. Miran Stanovnik je s solidno predstavo danes…

Dvanajsta etapa je bila za Stephana Peterhansla kot najhujša nočna mora. Na 278 kilometru hitrostne preizkušnje je namreč močno poškodoval zadnje levo kolo in zaradi tega izgubil skupno vodstvo. Miran Stanovnik je s solidno predstavo danes končal na 23. mestu in bi moral napredovati na skupno 20. mesto, a so ga komisarji kaznovali s kar z dvema urama in pol kazenskega pribitka. Puščavski lisjak je tako nazadoval na uradno 26. mesto.

Miran je takole komentiral dvoumno kaznovanje organizatorja: “Danes so nam funkcionarji na cilju hitrostne preizkušnje dejali, da lahko skozi naselja vozimo 60 km/h. Sam sem vozil previdno in se skozi vas peljal 56, v taboru pa vidim dveurno kazen zaradi prehitre vožnje. Ironija je, da je Despres po navedbah sodnika tam vozil 80 km/h! A on kazni ni dobil.” Miran se je skupaj z mnogimi tekmovalci uradno pritožil in čaka sodniško odločitev. Razočaranje je nad favororiziranjem francoskih voznikov nepopisno!

Cyril Despres je z današnjo zmago dokazal, da kljub temu, da bo v soboto praktično konec dirke, še ni opustil upanja na končno zmago. Ta se zaenkrat nasmiha špancu Marcu Comi, ki dirka v perfektnem tempu. Tehnična proga je sicer danes nekaterim zelo zagrenila življenje, najhuje jo je skupil Carlo De Gavardo, ki je pri prečkanju reke ‘zajel’ vodo v motor in izgubil 40 minut.

Med avtomobilisti je zmagal Luc Alphand (Mitsubishi), ki je ob Peterhsnlovih težavah prevzel vodstvo. Edini, ki simpatičnega Francoza lahko še ogrozi je južnoafričan De Villiers (Volswagen), ta namreč zaostaja za 20 minut, Španec Juan Roma (Mitsubishi) pa z uro in dvajset minut zaostanka trdno drži tretje mesto.

Jutri bo na sporedu etapa od Labeja do Tambacunde v skupni dolžini567 kilometrov in obenem še zadnja prava priložnost za napad na višja mesta.

Več na Delo.si