Že tretja smrt na Dakarju

Motociklizem, Šport

Francoz David Fretigne (Yamaha) med motociklisti in njegov rojak Guerlain Chicherit (BMW) med avtomobilisti sta zmagovalca predzadnje, 14. etape relija Dakar. Fretigne je na 634 kilometrov dolgi preizkušnji med Tambacoundo in Dakarjem za 33 sekund…

Francoz David Fretigne (Yamaha) med motociklisti in njegov rojak Guerlain Chicherit (BMW) med avtomobilisti sta zmagovalca predzadnje, 14. etape relija Dakar. Fretigne je na 634 kilometrov dolgi preizkušnji med Tambacoundo in Dakarjem za 33 sekund prehitel Marca Como (KTM), tretji pa je bil še en Španec Gerard Farres Guell (Yamaha). Miran Stanovnik je bil 58. (+52:57). V skupni razvrstitvi vodi Coma, ki ima pred zadnjo etapo 1:13:29 ure naskoka pred Francozom Cyrilom Despresom (KTM), Stanovnik je 24. (+14:06:26).

Chicherit je med avtomobilisti za 3:13 minute ugnal Južnoafričana Alfieja Coxa (BMW), tretji pa je bil Američan Marc Miller (Volkswagen; +5:07). Skupno vodstvo je zanesljivo obdržal Francoz Luc Alphand (Mitsubishi), nekdanji smučarski as ima pred Južnoafričanom Ginielom de Viliersom (Volkswagen) 17:53 minute prednosti.

Že drugi dan zapored pa je dakarski reli zahteval smrtno žrtev. Včeraj je umrl 10-letni deček, danes pa je spremljevalni tovornjak zbil 12-letnika. To je tretja žrtev letošnjega Dakarja, saj je v ponedeljek preminul tudi avstralski motorist Andy Caldecott.

Več na Delo.si