Stanovnik se vrača

Motociklizem, Šport

Letošnji dakarski rally se je začel razpletati. Dirkači so se danes spopadli s klasično malijsko traso s hitrimi kolovozi ovitimi okoli številne vegetacije. Med motoristi je vse presenetil Duclos, ki je izkoristil poznavanje terena svojega…

Letošnji dakarski rally se je začel razpletati. Dirkači so se danes spopadli s klasično malijsko traso s hitrimi kolovozi ovitimi okoli številne vegetacije. Med motoristi je vse presenetil Duclos, ki je izkoristil poznavanje terena svojega rojstnega kraja. Ampak na vrhu ostaja vse po starem. Coma ima več kot pol ure prednosti pred Despresom in eno uro pred Salo. Veliko, a na nepredvidljivih prostranstvih Sahela obenem tudi malo. Še posebno ker v teh dneh dirka poteka skozi številne vasi, kjer morajo vsi upoštevati omehitev hitrosti, sicer dobijo časovni pribitek.

Miran Stanovnik pa je danes začel borbo za vzpon nazaj proti vrhu. Zaradi kazenskega pribitka 30 minut zaradi prehitre vožnje v vasi in dveh ur zaradi spregledane kontrolne točke je skupaj z izgubljenimi 40 minutami ob čakanju na gorivo, v preteklih dneh izpadel iz prve dvajseterice. Od nje ga danes na 23. mestu loči pol ure, do cilja pa mu ostaja še 2000 kilometrov. Še pomembneje pa je, da ga zdaj od drugega mesta v razredu sderijskih motociklov loči le še deset minut.

Med avtomobilisti se drama  Mitsubishijeve ekipe nadaljuje. Po tem, ko je včeraj Alphand odlomil kolo se je danes izgubil še Peterhansel. Toda dvojica kljub temu še ostaja prepričljivo v vodstvu saj tretji De Villiers zaostaja še 40 minut.

Jutri bo verjetno ključen dan. Začne se namreč dvodnevna maratonska etapa, med katero ne bo dovoljeno servisiranje dirkalnikov.

Več na Delo.si


Sorodne vsebine