Konec puščavskega trpljenja

Motociklizem, Šport

Po 2100 kilometrih sipin se je zaključila najbolj vroča dirka na planetu. Reli Puščavski izziv 2005 je karavano dirkačev danes pripeljal iz osrčja Arabskega polotoka nazaj na obalo Perzijskega zaliva. Najhitrejša sta bila pričakovano zmagovalca letošnjega…

Po 2100 kilometrih sipin se je zaključila najbolj vroča dirka na planetu. Reli Puščavski izziv 2005 je karavano dirkačev danes pripeljal iz osrčja Arabskega polotoka nazaj na obalo Perzijskega zaliva. Najhitrejša sta bila pričakovano zmagovalca letošnjega dakarskega rallyja Cyril Despres in Stephane Peterhansel.

Vrnitev na velika vrata pa je uspela tudi Slovencu Miranu Stanovniku. Po letu dni dolgi rehabilitaciji zaradi poškodbe, je na svojem prvem rallyju zasedel absolutno deveto mesto, v svojem razredu maraton pa je prepričljivo zmagal.

»Dirka je zame uspela v vseh pogledih. Odpeljal sem jo pametno taktično in obenem tudi tehnično brez večjih napak. Na šesti etapi sem dosegel celo šesti čas v absolutni konkurenci in praktično ves čas kontroliral prvo mesto v svojem razredu. Na več kot dva tisoč kilometrih sem doživel le en padec in si po hudi poškodbi lani, dokazal da sem še zmožen nastopati na največjih in najtežjih rallyjih. Seveda sem vesel uspeha in cilja, toda moje misli so že usmerjene na Dakarski rally konec decembra letos. Seveda ni časa za evforijo, saj so bolečine v še ne povsem zaceljeni hrbtenici še prisotne, toda obeti so dobri,« je po dirki povedal Stanovnik.

Miran bo na rallyju Lisbona – Dakar letos ponovno dirkal kot edini Slovenec, tukaj v Emiratih pa je rally Puščavski izziv po hudem padcu pred dnevi uspešno končal tudi drugi Slovenec Tomo Merhar.

Več na Delo.si