Dizel za zimske razmere

Aktualno

Pri Petrolu od danes naprej ponujajo boljši dizel, kot pa je čez leto. Spremembe dizla so predvsem v filtrirnosti le tega, ki so se po novih zahtevah spustile na minus 20 stopinj Celzija. Pri OMV…

Pri Petrolu od danes naprej ponujajo boljši dizel, kot pa je čez leto. Spremembe dizla so predvsem v filtrirnosti le tega, ki so se po novih zahtevah spustile na minus 20 stopinj Celzija. Pri OMV Istrabenz o spremebi njihovega dizla ne poročajo.

Hladna zima lahko vpliva tudi na vaš avtomobil z dizelskim pogonom oziroma neposredno na dizel, da bi morebitne takšne težave odstranili, so se pri Petrolu odločili za takšen ukrep. Dizelsko gorivo pri Petrolu tako v celoti ustreza zahtevam standarda SIST EN 590 (velja od oktobra), v večini primerov pa te zahteve celo presega. Takšna določila standardov za ponudnike goriv v Sloveniji niso obvezujoča, vendar se je kljub temu Petrol tako odločil in bo “močnejši” dizel oziroma “zimski dizel” imel na voljo skozi vso zimo.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine