Sedaj na voljo brez strehe

Aktualno, Novosti

Ford predstavlja različico svojega športnika GT-ja brez strehe nad glavo oziroma s streho, če jo vi seveda želite imeti gor. Streha je odstranljiva le z vašim fizičnim naporom, vendar se vam avtomobilček oddolži z V8…

Ford predstavlja različico svojega športnika GT-ja brez strehe nad glavo oziroma s streho, če jo vi seveda želite imeti gor. Streha je odstranljiva le z vašim fizičnim naporom, vendar se vam avtomobilček oddolži z V8 motorjem ter s 550 razigranimi konjskimi močmi, ki poženejo avtomobil do skrajnosti.

Oblika je tipično ameriška. Oblikovno ne prinaša nič novega, pač GT zgoraj brez. Marsikdo v Evropi bi rajši videl američanko Jesico Simpson zgoraj brez kot tegale američana. Vendar so poskrbeli za dobro opremljeno notranjost z dovolj usnja ter z dvema dirkaškima sedežema, ki že sama po sebi zbujata željo po norenju po ameriških cestah, kar je mimogrede nevarno in neumno početje.

Zasnova motorja je torej V8, podkrepljena s turbinskim polnilnikom. Prostornina motorja 5,4 litra omogoča pogonskemu agregatu, da pridela 550 KM oziroma 410 kW pri najvišjih 6500 vrtljajih na minuto. Navora je 500 Nm pri 3750 vrt/min. Zavore so ogromne po zaslugi velikih platišč, spredaj 235/45 ZR18 ter zadaj 315/40 ZR19. Pogon je speljan seveda na zadnji kolesni par.

O končni hitrosti ter ceni ne poročajo, kot tudi ne o porabi tega vozila, kar je morda tudi bolje.