Sodelovanje s Pininfarino

Aktualno

Za trivratnim coltom in športnim CZ3 bo na trg zapeljal tudi kabriolet, ki bo nastal s sodelovanjem podjetja Mitsubishi Motors Europe in italijanskega karoserijskega specialista Pininfarine. Pogodbo o sodelovanju so v Mitsubishijevemu oblikovalskemu centru v…

Za trivratnim coltom in športnim CZ3 bo na trg zapeljal tudi kabriolet, ki bo nastal s sodelovanjem podjetja Mitsubishi Motors Europe in italijanskega karoserijskega specialista Pininfarine. Pogodbo o sodelovanju so v Mitsubishijevemu oblikovalskemu centru v nemškem mestu Trebur pred nekaj dnevi podpisali predstavniki obeh podjetjij. Colt kabriolet bo nastajal v Torinu, za razliko od konceptnega CZ2 s platneno streho, prikazanega na lanskem Ženevskem avtomobilskem salonu, pa bo opremljen s trdno strešno konstrukcijo. Proizvodnja naj bi po načrtih stekla leta 2006.

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine