Novi motorji in še več prestiža

Aktualno

Range Rover bo v prihodnji sezoni nastopil nekoliko tehnično in oblikovno osvežen. Zanj so pripravili nova bencinska motorja, dodelali zunanjost in notranjost, ga opremili z najsodobnejšo tehnologijo in ga na ta način postavili ob bok…

Range Rover bo v prihodnji sezoni nastopil nekoliko tehnično in oblikovno osvežen. Zanj so pripravili nova bencinska motorja, dodelali zunanjost in notranjost, ga opremili z najsodobnejšo tehnologijo in ga na ta način postavili ob bok novemu range roverju sport, ki je namenjen kupcem, ki želijo več športnosti.

 

Nova bencinca, dizel ostaja nespremenjen

Ponudbo range roverja letnik 2006 bosta obogatila Jaguarjeva bencinska motorja, ki v primerjavi z dosedanjim V8 ponujata več moči in sta skromnejša pri porabi goriva. Vrh ponudbe predstavlja prisilno polnjeni 4.2-litrski bencinski agregat s 400 KM in 560 Nm največjega navora, kar je 35 oziroma 25 odstotno povečanje v primerjavi z dosedanjim osemvaljnikom, s tem pa motor seveda ponuja tudi izboljšane vozne zmogljivosti. Skromnejšo izbiro predstavlja atmosfersko polnjeni 4.4-litrski V8 s 305 KM, obema pa so namenili napredno krmilno elektroniko in najnovejši šeststopenjski samodejni menjalnik proizvajalca ZF. Šestvaljni turbodizelski agregat, ki na nekaterih trgih, kot so ZDA, ni na voljo, ostaja nespremenjen.

Drobne oblikovne spremembe in bogatejši doplačilni seznam

Medtem ko range rover ohranja značilne zunanje linije, so oblikovalci poskrbeli za nekaj malih sprememb, med njimi z na novo oblikovanim sprednjim odbijačem, lučmi in novo masko motorja. Na voljo so tudi nova 18- in 19-palčna lita platišča, za najdražjo različico pa so prihranjena kar 20-palčna platišča in mrežasta maska motorja. Potniška kabina je po novem bolje zvočno izolirana, sprednje steklo je večplastno, ponuja pa tudi večjo izbiro elementov za doplačilo. Kupci bodo lahko poslej naročili kamero za pomoč pri vzvratni vožnji, žaromete s prilagodljivim kotom svetenja, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, zmogljivi večpredstavnostni sistem in brezvrvični telefon s tehnologijo Bluetooth.


Sorodne vsebine