Giugiaro za las ušel smrti

Aktualno, Zanimivosti

66-letni Giorgetto Giugiaro (na sliki) je v svojem življenju sprejel mnogo pomembnih odločitev, kot na primer to, da je zapustil udobno službo pri Fiat Auto in prestopil k Bertoneju na mesto glavnega oblikovalca ter da…

66-letni Giorgetto Giugiaro (na sliki) je v svojem življenju sprejel mnogo pomembnih odločitev, kot na primer to, da je zapustil udobno službo pri Fiat Auto in prestopil k Bertoneju na mesto glavnega oblikovalca ter da je začel samostojno kariero pri rosnih 28. Najpomembnejšo odločitev v življenju pa je eden izmed najbolj plodovitih avtomobilskih oblikovalcev sprejel 23. novembra popoldne in se s tem dobesedno izognil smrti.

S skupino 11 prijateljev se je na popotovanju po Čadu v zadnjem trenutku premislil kljub temu, da je bila njegova prtljaga že na letalu, da bi se tudi on vkrcal na majhno, štirisedežno letalo. Zaradi strahu pred majhnimi letali se je raje odločil za nekoliko večje z 12 sedeži in to mu je rešilo življenje. Malo letalo je namreč iz nepojasnjenih vzrokov strmoglavilo, v nesreči pa so se ubili vsi štirje potniki. Vzrok letalske nesreče še preiskujejo čadske vojaške oblasti.


Sorodne vsebine