Malčki prvič uradno

Aktualno

Kot je znano, PSA Peugeot Citroen in Toyota Motor Corporation sodelujeta pri projektu novega malega avtomobila, ki bo kupcem na voljo v treh izvedenkah z različnimi hišnimi značkami. Peugeot 107, toyota aygo in citroen C1…

Kot je znano, PSA Peugeot Citroen in Toyota Motor Corporation sodelujeta pri projektu novega malega avtomobila, ki bo kupcem na voljo v treh izvedenkah z različnimi hišnimi značkami. Peugeot 107, toyota aygo in citroen C1 si bodo delili tehnično osnovo, vsakemu pa je namenjena tretjina od skupnih 300.000 enot letno, ki jih bodo izdelali v skupni tovarni obeh koncernov TPCA v češkem Kolínu (na spodnji fotografiji).

Vsak od malčkov bo dolg 3,4 m, širok 1,6 m in visok 1,4 m, za pogon pa bodo sprva na voljo litrski bencinski s 68 KM in 1.4-litrski dizelski agregat s 70 KM. Trojica bo primarno namenjena evropskemu trgu, kjer je povpraševanje po varčnih avtomobilih za urbana območja s strožjimi okoljevarstvenimi zahtevami vse večje. Glede na to, da se njihov razvoj bliža koncu, sta podjetji objavili tudi prvo uradno fotografijo.