Ford začenja s proizvodnjo hibridnega vozila v Evropi

Novosti

Ford je začel proizvajati povsem novega Forda Mondea Hybrid, prvo hibridno električno vozilo, ki ga Ford izdeluje in prodaja v Evropi. Mondea Hybrid poganjata posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor in elektromotor z 1,4-kWh litij-ionskim akumulatorjem, poraba goriva znaša 4,2 l/100 km, izpusti CO2 pa 99 g/km. Mondeo, ki je v prodajne salone prvič zapeljal leta […]

Ford je začel proizvajati povsem novega Forda Mondea Hybrid, prvo hibridno električno vozilo, ki ga Ford izdeluje in prodaja v Evropi. Mondea Hybrid poganjata posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor in elektromotor z 1,4-kWh litij-ionskim akumulatorjem, poraba goriva znaša 4,2 l/100 km, izpusti CO2 pa 99 g/km.

Mondeo, ki je v prodajne salone prvič zapeljal leta 1993, je doslej nagovoril več kot 4,8 milijona kupcev. Povsem novi model izdelujejo v Fordovem najsodobnejšem obratu v španski Valencii, v Evropi pa bo naprodaj še pred koncem tega leta. Modele s štirimi vrati in bencinskim motorjem bodo izdelovali tudi v obratu Ford Sollers v Sankt Peterburgu v Rusiji, kjer bo Mondeo naprodaj leta 2015.

 FordMondeo-Hybrid_07

Najširša paleta pogonskih sklopov za Mondea doslej vključuje tudi Fordov novi 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost in izboljšano različico 2,0-litrskega dizelskega motorja TDCi. Mondeo Hybrid je cenovno primerljiv z različicami Mondea z dizelskim pogonom, izpolnjuje pa Fordovo obljubo, da bodo imeli kupci vozil z nadvse varčno porabo resnično možnost izbire.

V ZDA je Ford drugi največji proizvajalec hibridov, saj je od uvedbe tega pogona skupno izdelal kar 400.000 tovrstnih vozil.