Demonstracija Mazdinega Smart City Brake Supporta

Aktualno

Svojo zavezanost varnosti pri Mazdi potrjujejo tudi z demonstracijo sistema avtonomnega zaviranja v sili (AEB) pri modelu CX-5, ki je potekala 13. junija v sklopu prireditve Autoworld Brussels. Prireditev poteka pod okriljem agencije EuroNCAP.

Svojo zavezanost varnosti pri Mazdi potrjujejo tudi z demonstracijo sistema avtonomnega zaviranja v sili (AEB) pri modelu CX-5, ki je potekala 13. junija v sklopu prireditve Autoworld Brussels.
 

37CAB680-BAA6-11E1-9F2C-540A66B94067Prireditev poteka pod okriljem agencije EuroNCAP, na njej pa se predstavljajo proizvajalci vozil. Mazda se predstavlja s sistemom AEB. Ob demonstracijah uporabe in delovanja različnih sistemov pa je le-te mogoče spoznati tudi skozi testne vožnje. EuroNCAP je na prireditvi objavil tudi rezultate raziskave o varnostnih sistemih in njihovi uporabi na evropskih tržiščih, avtomobilistični strokovnjaki in predstavniki evropskih zakonodajnih teles pa so razpravljali o razvoju in dobrobiti tovrstnih sistemov v smislu varnosti udeležencev v prometu.

Mazda CX-5, kompaktni crossover SUV, je prvi Mazdin model, opremljen s sistemom Smart City Brake Support (SCBS), novim sistemom avtonomnega zaviranja v sili, ki za zaznavo pred sabo vozečega vozila uporablja infrardeče tipalo na vetrobranskem steklu. SCBS samodejno zavira v potencialno nevarnih situacijah pri hitrostih do 30 km/h, s čimer prepreči ali močno omili škodo in poškodbe udeležencev. Vsi Mazdini modeli v prihodnosti bodo na voljo s sistemom Smart City Brake Support (SCBS).

Mazda CX-5 združuje najnovejše sisteme aktivne varnosti, kot sta SCBS in Lane Departure Warning System z edinstveno strukturo pasivne varnosti, ki je del lahke, a hkrati izjemno čvrste tehnološke rešitve SKYACTIV-Body. Mazdin najnovejši model je prav pred kratkim osvojil tudi maksimalno število petih zvezdic na poostrenem testu EuroNCAP.