Če piješ ne vozi: Kako se stvarem streže v tujini

Aktualno, Zanimivosti

Naleteli smo na šolski primer, kako lahko družba, ki je kritična do vožnje pod vplivom alkohola prepreči posamezniku morebitne nepopravljive posledice.  V tujini očitno to ni nekaj o čemer bi se morali pogovarjati ali opozarjati. V spodnjem video prispevku, ki je bil posnet z namenom potegavščine se lepo vidi, da vsak od nas lahko pomaga družbi, da spremeni percepcijo o alkoholizmu. Vsak od nas je že slišal v družbi ali celo sam doživel trenutek, ko si nekdo reče, da si po spitem pivu, dveh ali treh samozavestno […]

Naleteli smo na šolski primer, kako lahko družba, ki je kritična do vožnje pod vplivom alkohola prepreči posamezniku morebitne nepopravljive posledice. 

V tujini očitno to ni nekaj o čemer bi se morali pogovarjati ali opozarjati. V spodnjem video prispevku, ki je bil posnet z namenom potegavščine se lepo vidi, da vsak od nas lahko pomaga družbi, da spremeni percepcijo o alkoholizmu.

Vsak od nas je že slišal v družbi ali celo sam doživel trenutek, ko si nekdo reče, da si po spitem pivu, dveh ali treh samozavestno reče “Pa sej nism tako zelo pijan” in se vsede v eno tono železa, ki drvi po nevarnih slovenskih cestah. Ko se kasneje uleže v posteljo pa se svet začne vrteti in šele takrat je jasno, da bi posledice na cesti lahko bile usodne.

Da ne bo pomote, zagotovo so med nami že takšni ljudje, vendar nas je še vedno premalo.

Bodimo kritična družba do vožnje pod vplivom alkohola!