Prvi Goodyear junior ambasador varnosti

Aktualno, Poslovno

Z zabavno prireditvijo, ki jo je gostila OŠ Zadobrova v Ljubljani, se je zaključil natečaj Z roko v roki za varnost otrok, ki ga pripravlja družba Goodyear Dunlop Sava Tires ob podpori Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP). Na dogodku je 26 slovenskih osnovnih šol, izbranih […]

Z zabavno prireditvijo, ki jo je gostila OŠ Zadobrova v Ljubljani, se je zaključil natečaj Z roko v roki za varnost otrok, ki ga pripravlja družba Goodyear Dunlop Sava Tires ob podpori Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP).

Na dogodku je 26 slovenskih osnovnih šol, izbranih na podlagi najboljših strategij za izboljšanje prometne varnosti v svoji okolici, prejelo donacije v višini po 2.000 evrov, razglasili pa so tudi prvega Goodyear ambasadorja varnosti, kar je postal prikupni Žiga Ademović iz OŠ Janka Padežnika v Mariboru. Napisal je najboljše novo besedilo sicer že obstoječe prometne himne Prometna.

26-šol---dobitnic-Goodyearove-donacije--2

Dogodek je otvorila vedno energična Goodyear ambasadorka varnosti Alenka Godec, ki je skupaj s petošolci OŠ Zadobrova zapela himno Prometna s starim besedilom, ki so ga pred dvema letoma spisali prav učenci OŠ Zadobrova. Udeležence, ki so na prireditev prispeli iz vse Slovenije, je nato nagovorila Irena Kocjan, direktorica marketinga v družbi Goodyear Dunlop Sava Tires, ki je dejala, da projekt Za varnost otrok sicer poteka že več let, “smo se pa letos prvič neposredno povezali s šolami, ki so v okviru natečaja pripravile prometne strategije za izboljšanje prometne varnosti v svoji okolici, ter k sodelovanju pritegnili tudi otroke. V prvi fazi smo jim zastavili literarni izziv, v drugi fazi pa iskali novo besedilo himne Prometna. Odziva smo bili izjemno veseli, saj nam je pokazal, da prometna varnost ter naš trud na tem področju veliko pomenita tudi šolam, učiteljem in otrokom.

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires je za projekt Za varnost otrok oblikovala poseben sklad, v katerega je bilo ob vsakem nakupu štirih visokozmogljivih letnih pnevmatik Goodyear namenjenih 10 evrov.Zato iskrena hvala tudi vsem kupcem naših pnevmatik, saj so tako tudi oni prispevali k večji prometni varnosti za otroke slovenskih šol,” je dodala Irena Kocjan.