Aljoša Novak s 3. mestom na Prealpi Mastershowu 2012

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aljoša Novak je nadvse uspešno končal letošnjo sezono, saj je na makadamskem reliju Prealpi Mastershow v bližini italijanskega Conegliana pri Trevisu osvojil tretje mesto v svojem razredu. Ta dosežek pa je zaradi tehničnih težav nekaj časa visel v zraku.

Aljoša Novak je nadvse uspešno končal letošnjo sezono, saj je na makadamskem reliju Prealpi Mastershow v bližini italijanskega Conegliana pri Trevisu osvojil tretje mesto v svojem razredu.
 

Ta dosežek pa je zaradi tehničnih težav nekaj časa visel v zraku.

22111AA4-3EAA-11E2-8D77-E7A465B94067
 
Prealpi Mastershow je že tradicionalen zaključek avtomobilske sezone v bližini Trevisa, kjer je tudi letos na osem kilometrov dolgi hitrostni preizkušnji, ki so jo vozili štirikrat, nastopilo več kot 100 dirkačev. V konkurenci je bil navsezadnje tudi štirikratni svetovni prvak Juha Kankkunen, zato motivacije ob številnih gledalcih voznikom zagotovo ni manjkalo. Dež in posledično blato sta makadamski odsek spremenila v pravo drsalnico.
 
Za Aljošo Novaka in Mateja Čarja je bil nastop na reliju še veliko zahtevnejši od relija Santa Domenica na Hrvaškem, a sta tudi v precej številčnejši konkurenci takoj opozorila nase. Na prvih treh hitrostnih preizkušnjah sta dosegla drugi čas v njunem razredu R2B, nato pa sta bila zelo blizu odstopa. S skrajnimi močmi sta se prebila nazaj v servisno cono, kjer je moštvo odpravilo težave s puščanjem olja v motorju in sta lahko zapeljala še na četrto HP. Tudi tam sta dosegla drugi čas, a zaradi časovnega pribitka 30 sekund v skupni razvrstitvi padla na končno tretje mesto.