Mazdina tovarna bo proizvajala Toyote

Aktualno

Podjetji Toyota Motor Corporation in Mazda Motor Corporation sta sporočili, da bodo v novi Mazdini tovarni v Mehiki, ki je v zaključni gradbeni fazi, izdelovali tudi Toyotin kompaktni model za severnoameriško tržišče. Toyotin malček bo temeljil na Mazdi2, proizvodnja z letno zmogljivostjo 50.000 vozil.

Podjetji Toyota Motor Corporation in Mazda Motor Corporation sta sporočili, da bodo v novi Mazdini tovarni v Mehiki, ki je v zaključni gradbeni fazi, izdelovali tudi Toyotin kompaktni model za severnoameriško tržišče.
 

Toyotin malček bo temeljil na Mazdi2, proizvodnja z letno zmogljivostjo 50.000 vozil pa se bo pričela leta 2015.

Mazdina nova tovarna v Mehiki bo sicer z obratovanjem pričela že konec letošnjega fiskalnega leta, torej marca prihodnje leto, pri čemer bo Toyota prispevala dogovorjen del stroškov proizvodne opreme, namenjene proizvodnji Toyotinega modela in del stroškov, namenjenih razširitvi kapacitete tovarne.

Z dogovorom o o proizvodnji novega modela v Mazdini tovarni želi Toyota razširiti svojo prodajno paleto na severnoameriškem tržišču, Mazda pa izboljšati učinkovitost in zmanjšati proizvodne stroške nove tovarne.

Mazda Mexico Plant Outline (objava na dan 17. junija 2012)

Ime podjetja

Mazda Motor Manufacturing de Mexico S.A. de C.V.

Lokacija

Salamanca, zvezna država Guanajuato, Mexico

Modeli v proizvodnji

Mazda2, Mazda3

Letna zmogljivosti

140,000 enot

Zaposleni

cca. 3,000