Citroen in motorji Puretech

Aktualno

Cilji, zastavljeni na področju zmanjšanja toplogrednih plinov do leta 2020, narekujejo razvoj novih tehnologij. Temelj tega zmanjšanja predstavljajo motorni agregati. Uvedba nove generacije motorjev je tudi priložnost za številne novosti, ki koristijo vsem.

Cilji, zastavljeni na področju zmanjšanja toplogrednih plinov do leta 2020, narekujejo razvoj novih tehnologij.

 
Temelj tega zmanjšanja predstavljajo motorni agregati. Uvedba nove generacije motorjev je tudi priložnost za številne novosti, ki koristijo vsem: varovanje okolja, prijetna uporaba in zmanjšanje stroškov pri uporabi so glavne od teh koristi. 
 
B13F4A50-3F79-11E2-ACC0-E7A465B94067
 
Prihod nove družine bencinskih motorjev PureTech v paleto izdelkov CITROËN je nov dokaz za Créative Technologie znamke. Ta družina motorjev, ki vključuje najnovejše razpoložljive tehnologije, ponuja v primerjavi s predhodno generacijo primerljive ali večje moči ob močno zmanjšanih porabah goriva in izpustih toplogrednih plinov, za okoli 25%. Nova družina bencinskih motorjev je na voljo na nekaj izdelkih znamke (CITROËN C3, DS3 in C-Elysée), proizvajajo pa jo v tovarni Trémery v Franciji.
 
Tehnični pogoji za novo generacijo motorjev PureTech so narekovali pravo revolucijo pri zasnovi mehanike. Ob zastavljenih ciljih močnega zmanjšanja škodljivih izpustov in porabe goriva je moral namreč projekt znižati skupno maso motornega agregata, obenem pa ga zmanjšati. Okvire projekta je končno začrtala še specifična moč 50 kW na liter.  
 
Razvili so nekaj različnih gibnih prostornin in dve sta trenutno ponujeni (ali v prodaji):  1 liter in 1,2 litra, z različno močjo med 68 in 82 KM CEE (50 do 60 kW). Glede na model in vgrajene pnevmatike se poraba goriva pri mešanem ciklu vožnje giblje med 4,3 in 4,6 l/100 km, kar pomeni emisije CO2 od 99 do 107 g/km. Doseženo zmanjšanje teh vrednosti je okoli 25 % v primerjavi z motorji predhodne generacije.