Alfa Romeo na Targa Florio Australian Tribute

Avtomobilizem, Šport, Top, Zgodovina

Alfa Romeo beleži dolgo in sijajno zgodovino na zgodovinski dirki Targa Florio, prva zmaga je bila zabeležena leta 1923, ko je slavni voznik Ugo Sivocci na mrežo hladilnika svojega dirkalnika Alfa Romeo RL Targa Florio naslikal štiriperesno deteljico…

Točnostna dirka, ki slavi legendarno avtomobilistično dirko na Siciliji, kjer je nastal znameniti simbol »Quadrifoglio«, je potekala 28. novembra v zvezni državi Viktoriji. Na dogodku se je predstavil model Stelvio Quadrifoglio, ki je vodil avtomobile v vseh petih delih dogodka, skupaj pa se ga je udeležilo več kot petdeset zgodovinskih avtomobilov.

Alfa Romeo Avstralija je s ponosom združila moči z organizatorji dogodka Targa Florio Australian Tribute, v poklon legendarni avtomobilistični dirki in kraju nastanka slavnega znaka štiriperesne deteljice.

Targa Florio Australian Tribute je točnostna dirka, razdeljena v tri kategorije:

  • zgodovinski avtomobili, izdelani med letoma 1906 in 1976;
  • Ferrariji, izdelani po letu 1977;
  • ter superavtomobili, izdelani po letu 1990.

Dogodek se je že drugič odvijal izven Italije, in sicer po slikovitih cestah zvezne države Viktorije, od 28. novembra do 2. decembra 2018.

Alfa Romeo beleži dolgo in sijajno zgodovino na zgodovinski dirki Targa Florio, prva zmaga je bila zabeležena leta 1923, ko je slavni voznik Ugo Sivocci na mrežo hladilnika svojega dirkalnika Alfa Romeo RL Targa Florio naslikal štiriperesno deteljico (po italijansko quadrifoglio), in sicer zato, da bi se končalo nenehno doseganje drugega mesta.

V Salernu rojeni voznik je tako znamki privozil prvo zmago na dirki in s tem ustoličil legendo, ki je po 95 letih še kako živa. Značka danes namreč krasi zelo zmogljivo športno limuzino Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio in novi SUV Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Dogodek Targa Florio Australian Tribute predstavlja avstralski prvenec za model Stelvio Quadrifoglio, ki je vodil avtomobile v vseh petih delih dogodka, skupaj pa se ga je udeležilo več kot petdeset zgodovinskih avtomobilov.