Zmagovalci izbora za poslovni avto leta 2016

Poslovno, Zanimivosti

Renault je po izboru strokovnjakov in bralcev časnika Finance prejel prestižna naslova službeni avto leta za novi Renault Megane ter poslovni avto leta za novi Renault Talisman, managerski avto leta pa je postal Mercedes-Benz razred E. Razpoloženje na dogodku, ki se ga je udeležilo prek 200 gostov iz avtomobilske in drugih panog, so dvigovali slovenska trubaška […]

Renault je po izboru strokovnjakov in bralcev časnika Finance prejel prestižna naslova službeni avto leta za novi Renault Megane ter poslovni avto leta za novi Renault Talisman, managerski avto leta pa je postal Mercedes-Benz razred E.

Razpoloženje na dogodku, ki se ga je udeležilo prek 200 gostov iz avtomobilske in drugih panog, so dvigovali slovenska trubaška zasedba Pivo in čevapi s pristno trubaško glasbo in plesna skupina Chair Dance.

2016-05-26 PAL-0494

Kipce in priznanja so dobili naslednji avtomobili:

  • EKO avto leta 2016 – Toyota Prius
  • Službeni avto leta 2016 –   Renault Megane
  • Poslovni avto leta 2016 –   Renault Talisman
  • Managerski avto leta 2016 –  Mercedes-Benz razred E
  • Najlepši avto leta 2016 –  BMW serije 7
  • Avtomobilska inovacija leta – Opel Astra, sistemi IntelliLux LED matrični žarometi, IntelliLink vmesnik in sistem OnStar

Kaj so o zmagovalcih zapisali organizatorji prireditve?

EKO avto leta 2016 (Toyota Prius)

Pred 19 leti je bil prius posebnež s pozitivno vizijo, naslednji dve generaciji sta ga uveljavili kot dobro alternativo zgolj bencinskim in dizelskim tekmecem, novi prius pa je postal tudi vozniško prijeten, prostoren in udoben avto, ki se prilagaja vam in ne obratno. EKO izkušnja, ki ji ta hip na trgu ni para.

Službeni avto leta 2016 (Renault Megane)

Drzen, futurističen, značajski in udoben, obenem pa še varčen in vozniško prijeten. Takšen je Renault, ki si zasluži nekdanji sloves in natanko takšen je novi megane, ki omenjenim vrlinam dodaja še ugodno ceno in najem. Tare ga le pomanjkanje prostora in praktičnosti.

Poslovni avto leta 2016 (Renault Talisman)

Na velike Renaulte smo že skoraj pozabili, dokler ni lani prišel modni espace, letos pa še talisman v limuzinski in karavanski različici. Iskreno rečeno od francoske znamke, ki se rada naredi »Francoza«, nismo kaj dosti pričakovali. Pri talismanu pa se je izšlo vse – od prostora, tehnike, udobja, sodobnosti in res ugodne cene. Katera znamka pa vam še ponudi 4,9 metrsko limuzino za 20 tisočakov, in to zelo dobro!

Managerski avto leta 2016 (Mercedes-Benz razred E)

Novi razred E ponuja tisto, kar je značilno za prave zmagovalce. Nemška limuzina je nabita z inovacijami, na varnostnem področju se zdi nepremagljiva, pri udobju postavlja ova merila, obenem pa kljub naprednosti ni predraga. Natanko tako si na Financah predstavljamo managerski avto leta.

Avtomobilska inovacija leta 2016 (Opel Astra)

Opel astra na trg prinaša v praksi učinkovite in širšemu krogu kupcev dostopne sisteme, torej inovacije ki delujejo in dejansko, ne le v teoriji, izboljšujejo varnost ter vozniško izkušnjo. Gre za sisteme IntelliLux LED matrične žaromete, IntelliLink vmesnik povezljiv z iOS in android ter sistem OnStar.

Izbor Poslovni avto leta je časnik Finance pričel izvajati leta 2006. Upravičenost obstoja takega strokovnega izbora najlepše povzemajo sledeče besede organizatorjev:

“Da bi razjasnili vrednosti avtomobilov, jih razumljivo predstavili, jih pogledali tudi skozi prizmo stroškov in upada vrednosti, ne le skozi ceno, ki o tem, koliko vas bo avto stal, pač pove premalo. Pri vseh lovimo najboljše razmerje med ceno, stroški in vsebino”.

Foto: Nejc Lasič