Novo doma: Vitka in inovativna Opel Astra

Novo doma

Z novo Astro Opel predstavlja enajsto generacijo drugega najbolj prodajanega evropskega “hatchbacka” vseh časov. Najnovejša izvedenka naj bi imela odločilne tri značilnosti: učinkovitost, inovativnost in dinamičnost, ki se skladajo z vizionarskim študijskim avtomobilom Monza, predstavljenim na avtomobilski razstavi v Frankfurtu leta 2013. Astra je bila popolnoma na novo zasnovana, prenovljena je tudi motorna paleta ter dodane […]

Z novo Astro Opel predstavlja enajsto generacijo drugega najbolj prodajanega evropskega “hatchbacka” vseh časov. Najnovejša izvedenka naj bi imela odločilne tri značilnosti: učinkovitost, inovativnost in dinamičnost, ki se skladajo z vizionarskim študijskim avtomobilom Monza, predstavljenim na avtomobilski razstavi v Frankfurtu leta 2013. Astra je bila popolnoma na novo zasnovana, prenovljena je tudi motorna paleta ter dodane številne funkcije, ki so jih prej premogli le Oplovi avtomobili višjih razredov.

Astra je šla na dieto

Astra je šla na dieto

Veseli nas, da so se pri Oplu odločili, da pri Astri uporabijo pošteno shujševalno kuro. Medtem, ko je bil prejšnji model kar nekako preveč robusten, je novi precej bolj eleganten, o uspehu diete pa pričajo izgubljeni kilogrami. V primerjavi s predhodno Astro je nova lažja od 120 do 200 kilogramov, odvisno od različice in opremljenosti. Za tovrstno, odločno zmanjšanje mase je ključnega pomena povsem nova zgradba vozila. Ob tem je bil sleherni sestavni del zasnovan za zagotavljanje lahke zgradbe vozila v celoti. Tako je masa karoserije zmanjšana s 357 kilogramov na 280 kilogramov oziroma za 20 odstotkov. Zmanjšanje mase za 50 kilogramov je bilo doseženo tudi s pomočjo posebnega lahkega jekla, kompaktnih nosilnih okvirjev in zmanjšano maso elementov vpetja prednjih in zadnjih koles na podvozju.

Opel z novo Astro sledi svojim oblikovalskim načelom in obenem s pametno zasnovo zmanjšuje potratnost

Opel z novo Astro sledi svojim oblikovalskim načelom in obenem s pametno zasnovo zmanjšuje potratnost

Nova Astra ni manjša le na pogled, marveč resnično manjša. V dolžino meri 4,37 metra in je skorajda pet centimetrov krajša kot model, ki ga zamenjuje. Z višino 1,46 metra je sočasno za 2,6 centimetra nižja. Manjše zunanje mere večajo aerodinamičnost in učinkovitost. Vrednost količnika zračnega upora nove Astre znaša 0,285.

Manjša navzven, a večja navznoter

Oplovi inženirji so uspešno združili, na prvi pogled nezdružljivo. Tako je kljub temu, da je bila medosna razdalja zmanjšana za dva centimetra, v notranjosti več prostora. Z na novo zasnovanimi sedeži, so potniki zadaj deležni dodatnih 35 mm prostora za noge. Povečana je bila razdalja med prednjimi in zadnjimi sedeži. S tem je povečano udobje vožnje in občutek prostornosti. Oblike zunanjosti se prenašajo tudi v notranjost preko visokokakovostne armaturne plošče. Tako je tudi notranjost nove Astre zasnovana povsem na novo. Označujejo jo velika preglednost, z zmanjšanim številom stikal in velikim barvnim zaslonom za upravljanje na dotik na sredinski konzoli.

20151124-DSC_0008

Opel sledi trendom manjšanja prostornine motorjev

Motorji nove Astre sodijo v najsodobnejšo ponudbo pogonskih agregatov na trgu. To so dizelski in bencinski motorji z delovno prostornino do 1,6 litra, z največjimi močmi od 70 kW/95 KM do 147 kW/200 KM. Povezujejo jih izjemna učinkovitost, odzivnost in tekoče delovanje. Na bencinski strani stoji na izhodišču ponudbe motor 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (77 kW/105 KM). Zaradi marsičesa posebej izstopa povsem nov motor 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, štirivaljnik iz enake motorne družine kot manjši in manj zmogljiv trivaljnik. Povsem iz aluminija izdelan motor bo med kupce prišel v izvedbi največje moči 110 kW/150 KM. Navduši z dinamično odzivnostjo, velikimi zmogljivostmi in majhno porabo goriva. K zmanjšanju mase avtomobila prispeva tudi zgradba motorja 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo. Po novem je namreč blok iz aluminija in v primerjavi z litoželeznim blokom aktualnega 1,4-litrskega motorja s turbinskim polnilnikom je lažji za 10 kilogramov. Na začetek dizelske ponudbe je postavljen motor 1.6 CDTI z največjo močjo 70 kW/95 KM.

Da, novo Astro lahko povežeta na svoj "smart phone"

Da, nova Astra je kompatibilna z vašim pametnim telefonom

Nova generacija informativno zabavnega sistema IntelliLink bo prvič vgrajena prav v novi Astri. Sistem je za lažjo povezavo s pametnimi telefoni združljiv z vmesnikoma Android Auto in Apple CarPlay. Tudi to možnost nova Astra ponuja prva v razredu. Vmesnika omogočata vsestransko združitev in uporabo pametnih telefonov v avtomobilu. Aplikacije in funkcije sistema se upravlja preko velikega zaslona na dotik nameščenega na sredinski konzoli ali preko stikal na volanu.

Med absolutne novosti in vrhunske varnostne rešitve nove Astre se uvršča tudi popolnoma nov, patentirano Oplov sistem matričnih luči IntelliLux LED nove generacije. Sistem z novo Astro prvič vstopa v kompakten avtomobilski razred. Omogoča vožnjo z neprekinjeno uporabo nezasenčenih luči, ne, da bi bil ob tem zaslepljen kateri od udeležencev prometa. Sistem deluje s pomočjo sprednje kamere Opel Eye.

Nova Opel Astra je nedvomno visokotehnološki avtomobil

Nova Opel Astra je nedvomno visokotehnološki avtomobil

Uporabniki novih Aster bodo deležni vsestranske podpore in zagotavljanja najvišje ravni varnosti tudi z drugimi sistemi. Nabor sistemov je za ostale avtomobile kompaktnega avtomobilskega razreda neprimerljiv in enkraten. Sistemi kot so Traffic Sign Assistant, Lane Keep Assist s sistemom Lane Departure Warning, Following Distance Indicator in Forward Collision Alert with Collision Imminent Braking ne zagotavljajo le večjega udobja, marveč tudi odločno večje varnosti. Tempomat z omejitvijo hitrosti pomaga vozniku vedno in povsod ohranjati hitrost vožnje v okviru dovoljenega. Advanced Park Assist veča udobje vožnje s samodejnim parkiranjem. To se sproži s preprostim pritiskom na stikalo. Kamera zadaj se vključi, ko je izbrana prestava za vzvratno vožnjo. Sistem Side Blind Spot Alert pa odkriva ovire v oddaljenosti treh metrov od vozila na boku.

Opel z ergonomičnimi sedeži poskrbi tudi za vašo hrbtenico

Opel z ergonomičnimi sedeži poskrbi tudi za vašo hrbtenico

Med izjemne rešitve nove Astre sodijo tudi sedeži s certifikatom AGR, združenja za zdravo hrbtenico. Tako se nadaljuje tradicija Opla z zagotavljanjem izjemnih ergonomičnih sedežev. Ti po novem zagotavljajo še več udobja, saj jih je mogoče nastaviti v 18 smeri. Ob tem so opremljeni tudi s funkcijami masiranja, prezračevanja in omogočajo individualno nastavitev širine sedala. Za doplačilo je mogoče zadnje sedeže opremiti z dodatkom, ki poveča udobje sedenja.

Nova Astra zagotavlja mnogo prilagajanja glede na zahtevnost kupca

Nova Astra zagotavlja mnogo prilagajanja glede na zahtevnost kupca

Astra je na voljo v štirih različicah opreme: Selection, Enjoy, Innovation in Dynamic. Njena ponudba se prične pri 14.990 evrih za opremo Selection z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s 74kW/100KM in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Osnovna prema različice med drugim vključuje šest zračnih blazin, elektronski sistem stabilnosti (ESP), klimatsko napravo, radio RT300 z Bluetoothom, USB priključek, električni pomik prednjih stekel, ogrevani zunanji vzvratni ogledali z električnim nastavljanjem in samodejni vklop dnevnih luči. Vstopna Astra z dizelski motorjem 1.6 CDTI z močjo 70kW/95KM in opremo Selection pa je na voljo za 17.590 evrov.

Oplova pot v prihodnost?

Oplova pot v prihodnost?

Ponudba dodatne opreme in doplačila:
– 1.4 (74 kW/105 KM) MT5 bencinski motor 0 EUR
– 1.0 (78kW/100KM) MT6 Start/Stop bencinski motor 1.200 EUR
– Easytronic menjalnik 700 EUR
– 1.4 (92 kW/125 KM) MT6 bencinski motor 1,300 EUR
– 1.4 (110 kW/150 KM) MT6 Start/Stop bencinski motor 2,300 EUR
– 1.6 (81 kW/110 KM) MT6 Start/Stop bencinski motor 3,000 EUR
– 1.6 (100 kW/136 KM) MT6 Start/Stop dizelski motor 3,500 EUR
– Avtomatski menjalnik 700 EUR
– IntelliLux matrični žarometi 1.200 EUR
– Paket udobja I 510 EUR (Paket preglednosti in osvetlitve, Paket notranje osvetlitve, Alarmni sistem, Prednji meglenki)
– Paket udobja II 700 EUR (Paket preglednosti in osvetlitve, Paket notranje osvetlitve, Park Pilot, spredaj in zadaj, 6 vrhunskih zvočnikov, Dvopodročna klimatska naprava)