Akrapovič predstavil nov izpuh za ikonični Ferrarijev 488 GTB

Zanimivosti

Najnovejši izpušni sistem za superavte, ki so ga predstavili pri Akrapoviču, je namenjen Ferrariju 488 GTB, enemu tehnološko najnaprednejših avtomobilov, ki ga je ta italijanski proizvajalec kadar koli izdelal in slovenski proizvajalec športnih izpuhov je razvil izpušni sistem, ki bo ta impresivni avtomobil popeljal na novo raven vznemirljivosti. Pri Akrapoviču so že oblikovali izpušni sistem […]

Najnovejši izpušni sistem za superavte, ki so ga predstavili pri Akrapoviču, je namenjen Ferrariju 488 GTB, enemu tehnološko najnaprednejših avtomobilov, ki ga je ta italijanski proizvajalec kadar koli izdelal in slovenski proizvajalec športnih izpuhov je razvil izpušni sistem, ki bo ta impresivni avtomobil popeljal na novo raven vznemirljivosti.

Pri Akrapoviču so že oblikovali izpušni sistem za Ferrari 458 Italia in Spider, izdelava športnega izpuha za novi 488 GTB pa je bila popolnoma drugačen izziv, ki ga je opravilo slovensko podjetje. Z uporabo najsodobnejših proizvodnih in oblikovalskih tehnik ter inovacij na področju materialov in zvočnega inženiringa je razvilo izpuh, ki je lažji od serijskega, poveča moč in poskrbi za enkratno zvočno podlago.

akrapovic-nov-izpuh-ferrari-488gtb

Izpušni sistem iz linije Slip-On iz titana je izdelan iz visoko odpornih ultralahkih specialnih titanovih zlitin (posamezni deli so izdelani v Akrapovičevi lastni livarni), zaradi česar je izpuh za 35,2 odstotkov lažji od serijskega. Izpušni sistem iz linije Slip-On poskrbi za to, da moč Ferrarijevega osemvaljnika zares pride do izraza, saj ima cevi večjega premera, ki olajšajo pretok zraka, in drugačno konfiguracijo, ki zmanjša protitlak. Vse to izboljša zmogljivost tega že tako impresivnega avtomobila. Akrapovičevi inženirji so poleg tega oblikovali zvok, ki se idealno prilega avtomobilu. Celotno podobo izpušnega sistema zaokrožata izhoda iz ogljikovih vlaken, ki izboljšata izgled izpuha in tudi zadka Ferrarija 488 GTB. Akrapovičev izpušni sistem iz linije Slip-On ima homologacijo ECE, v kompletu pa prejmete tudi lahko razumljiva navodila za montažo.

Kaj je čar tega izpuha?

Opcijski komplet povezovalnih cevi s katalizatorji vključuje visoko pretočne visokokakovostne katalizatorje z gostoto celic 200 cpsi in večje izolirane cevi. To omogoča večjo zmogljivost, saj se poveča pretok skozi katalizator in zmanjša protitlak, kar poveča moč. Zunanji zvok se okrepi za 10 dB, kar poudari značaj motorja ter okrepi tradicionalni zvok osemvaljnika in slušni užitek, še zlasti pri višjih vrtljajih.

Opcijski komplet povezovalnih cevi brez katalizatorjev dvigne 488 GTB na še višjo raven, saj poskrbi za najboljši možni zvok in maksimalni športni duh. Akrapovičevi inženirji so naredili še korak naprej in oblikovali zvok, ki je zelo podoben zvoku Ferrarija 458 Italia in ima podobne tone kot atmosferski osemvaljnik. Cevi večjega premera zmanjšajo protitlak na minimum in omogočajo najvišjo stopnjo predelave motorja, ki zagotavlja največji možni prirastek moči. Pri montaži opcijskih povezovalnih cevi (s katalizatorji ali brez njih) je treba nujno nastaviti elektronsko krmilno enoto (ECU).

Ferrari 488 GTB je navdihujoč avtomobil, ki ga bo Akrapovičev izpušni sistem iz linije Slip-On popeljal na še višje ravni zmogljivosti in slušnega užitka. Z dodanimi opcijskimi povezovalnimi cevmi pa bo izpušni sistem še boljši.

Ferrari 488 GTB brez ihpuha Akrapovič