Začetek proizvodnje vozila Seat Leon

Aktualno

SEAT je v svoji tovarni v Martorellu zagnal proizvodnjo novega Leona. V model, ki so ga predstavili na nedavnem avtomobilskem salonu v Parizu, so vložili 800 milijonov evrov, predvsem v razvoj vozila in proizvodne obrate. Leon je strateško vozilo, gonilo SEAT-ove širitve.

SEAT je v svoji tovarni v Martorellu zagnal serijsko proizvodnjo novega Leona.
 

V model, ki so ga predstavili na nedavnem avtomobilskem salonu v Parizu, so vložili 800 milijonov evrov, predvsem v razvoj vozila in proizvodne obrate.

FA140340-24D7-11E2-9238-E7A465B94067

Leon je strateško vozilo, gonilo SEAT-ove mednarodne širitve, in bo prispeval k povečanju obsega proizvodnje v Martorellu, kjer sicer izdelujejo tudi različne izvedbe SEAT-ovih modelov Ibiza, Altea in Exeo, pa tudi Audi Q3.
 
Proizvodnja novega Leona je hkrati dobra novica za zaposlene, saj zagotavlja 1.600 delovnih mest v tovarni v Martorellu in še več kot 6.000 pri različnih dobaviteljih. V prihodnje bi se z uvedbo dveh novih karoserijskih oblik za Leon lahko pokazala priložnost za dodatno zaposlovanje.
 
SEAT je začel izdelovati petvratno izvedbo Leona, prodaja pa bo stekla konec novembra v Nemčiji, Avstriji in Švici, v začetku leta 2013 pa tudi v Španiji. Prihodnje leto prihajata na trg še trivratna in karavanska izvedba (obe bodo izdelovali v Martorellu) – Leonova  družina bo tako prvič štela tri člane, zaradi česar bo ta model še bolj vsestranski in še bolj privlačen kupcem, saj bo izpolnjeval še širši spekter zahtev. SEAT je od leta 1999 skupno prodal 1,2 milijona vozil Leon prve in druge generacije.
 
Prečni modularni sistem, tehnologija za večjo konkurenčnost
 
Novi SEAT Leon uporablja najsodobnejše tehnologije koncerna Volkswagen, kot je prečni modularni sistem (MQB). Ta v primerjavi z drugo generacijo Leona bistveno skrajšuje čas proizvodnje. Hkrati pa platforma prinaša večjo prilagodljivost, saj je na isti proizvodnji liniji mogoče izdelovati vse tri izvedbe Leona, pa tudi Alteo, Alteo XL in Alteo Freetrack. SEAT je prilagodil proizvodne postopke tako, da je zagotovljena najvišja raven natančnosti in kakovosti izdelave – na primer z uporabo tehnologij, kot sta lasersko varjenje in toplotno preoblikovanje pločevin.
 
Nova oblikovalska govorica
 
Novi Leon je prvi model, zasnovan skladno z novo celostno podobo znamke in oblikovno predstavlja velik korak naprej. Leon je opremljen z različnimi naprednimi tehnologijami, ki zagotavljajo zanesljivejšo varnost in boljšo povezljivost vozila. Novi Leon je 90 kg lažji in 52 mm krajši od predhodnika, njegova notranjost pa je prostornejša.
 
Med šestimi bencinskimi in štirimi dizelskimi motorji bo vsak kupec zagotovo našel takšen pogonski agregat, ki ustreza njegovim zahtevam. Leon je tudi prvi model znamke SEAT z integriranimi LED-žarometi. Poleg tega je opremljen s sistemom start-stop za večjo učinkovitost, zato v povprečju porabi 15 odstotkov manj goriva kot prejšnja generacija.