MAN obranil naslov evropskega prvaka

Avtomobilizem, Šport

Razburljiva dirkalna sezona »Truck Racing« 2012 je bila na enajstih tekmovalnih vikendih še enkrat v znamenju dvoboja med dvema MAN-ovima voznikoma Jochen-om Hahn ter Antonio-m Albacete. Po napeti sezoni si je zmago priboril Jochen Hahn.

Razburljiva dirkalna sezona »Truck Racing« 2012 je bila na enajstih tekmovalnih vikendih še enkrat v znamenju dvoboja med dvema MAN-ovima voznikoma Jochen-om Hahn ter Antonio-m Albacete.

 
Po napeti sezoni si je zmago priboril Jochen Hahn. Za znamko MAN je to že 12 zmaga v zadnjih letih.
 
F2992D30-225B-11E2-8646-E7A465B94067
 
MAN-ovo prevlado ponazarjajo naslednja dejstva: lanskoletni in letošnji zmagovalec ter njun ekipni kolega so skupaj zabeležili 21 od 22 najhitrejših časov v drugi dirki kvalifikacij; z eno samo izjemo sta ostale dirke osvojila MAN-ova voznika Hahn in Albacete; preboj med zmagovalce je v sezoni 2012 uspel tudi nekaterim drugim MAN-ovim voznikom.
 
»Truck Racing« avtomobilistični šport XXL za »velike fante«
 
Tovornjaki imajo več kot 10-kratni navor v primerjavi z dirkalniki Formule 1. Ogromni pospeški, ki jih ustvarjajo turbo dizelskih motorji pa nobenega gledalca ne pustijo ravnodušnega. Zavore so vodno hlajene. Pnevmatike skoraj 37 cm široke. MAN-ovi motorji, ki se uporabljajo za dirke proizvedejo več kot 5.500 Nm navora pri moči motorja nad 846 kW moči (1.150 KM). Pet in pol tonski dirkalni tovornjaki dosežejo pospešek 100 km/h v malo več kot 6 sekundah in se s tem približajo meji lastnih fizičnih omejitev. Zaradi splošne varnosti je omejitev hitrosti pri dirkah s tovornimi vozili omejena na 160 km/h. Precej nenavadno za dirkalni šport. S tehničnega vidika so tovorna vozila lahko precej hitrejša.
 
Posebno dizelsko gorivo namenjeno za dirke tovornih vozil – več moči z manj CO2
 
Podjetje MAN je v sodelovanju z BP/Aral razvilo posebno dizelsko gorivo namenjeno za dirke tovornih vozil. Dirke so namreč pokazale, da celotnega potenciala vozila ni mogoče izkoristiti s komercialnim gorivom. Nova formula proizvede več moči in manj CO2. Gorivo je na voljo izključno ekipi MAN. Razvoj se je začel v letu 2011 z namenom zmanjšanja onesnaženosti okolja ter povečanja moči dirkalnih tovor
 
V spodnjem posnetku si poglejte utrinek z oktoberske dirke, ki je potekala na dirkališču Jarama.