Rabljen avtomobil ne bo več nočna mora

Aktualno

Nakup avtomobila vedno predstavlja kompromis med željami in kupno močjo posameznika. Mnogim tako nakup rabljenega avtomobila omogoča, da kupijo svoj sanjski avtomobil za bistveno manj denarja. Z nakupom avtomobila pa se kmalu lahko prične tudi nočna mora.

Nakup avtomobila vedno predstavlja kompromis med željami in kupno močjo posameznika.
 

Mnogim tako nakup rabljenega avtomobila omogoča, da kupijo svoj sanjski avtomobil za bistveno manj denarja. Z nakupom avtomobila pa se kmalu lahko prične tudi nočna mora. Tipične napake avtomobilov pri starejših avtomobilih lahko prinesejo velikanske stroške vzdrževanja, ki se jim z nakupom pravega avtomobila lahko izognemo.

E3F74DAE-26C3-11E2-86C2-E7A465B94067

Nov portal AvtoNasveti

Slovenija je tako bogatejša za portal AvtoNasveti.com, ki je nastal po vzoru velikih tujih portalov z nasveti pred nakupom. V velikih evropskih državah, kjer je nakup rabljenega avtomobila varnejši, se je že razvilo mnogo verig portalov, ki se ukvarjajo samo s preučevanjem napak starejših avtomobilov. Kupec rabljenega avtomobila se tako pred nakupom lahko pozanima o napakah svojega sanjskega modela in s pravimi nasveti se odloči pravilno. In informacije, ki so jih do sedaj poznali zgolj preprodajalci vozil in serviserji, so sedaj brezplačno dostopne vsem.

Kako sistem deluje?

Informacije o tipičnih napakah poznajo serviserji, preprodajalci vozil, avtohiše in prodajalci rezervnih delov. Mnoge napake uporabniki sami razkrivajo tudi na spletnih forumih. Pot do preverjenih informacij pa ni kratka. Glavno delo opravi ekipa portala, ki na podlagi študije tuje literature sestavi tipične napake posameznih serij vozil glede na  vrsto okvar (hujše okvare, elektronika, napake na karoseriji, napake v notranjosti). S pomočjo partnerskih serviserjev ta seznam napak tudi dopolnijo in preverijo. Avtomobilske tovarne se teh napak zavedajo in jih pri modelih tudi izboljšujejo. Tako lahko dva identična avtomobila lahko zaradi drugega datuma proizvodnje postaneta povsem drugačen nakup. Starejši predstavlja nočno moro za vzdrežvanje, tisti mlajši ne. Kupec, ki pozna prave informacije je tako bolj ozaveščen in kupi avtomobil, kateri bo imel tipične napake že odpravljene.

Portal AvtoNasveti.com bo tako s ponedeljkom 5. novembra iz testne različice prešel na popolnoma delujočo. Avtorji portala obljubljajo dnevno sveže nasvete in preglede vozil, ki  jih bodo črpali iz baze znanja. Bazo znanja nenehno dopolnjujejo in določene nasvete iz prve roke so oddali tudi že bralci sami. Vsi nasveti na portalu so bralcem dostopni brezplačno in z enostavno in pregledno vsebino. Tako bodo tudi nakupi rabljenih vozil postali varnejši.