Volvo na vrhu v tabeli

Aktualno

Zavezanost Volva pri misiji "DRIVe Towards Zero" (DRIVe proti ničli) je bila potrjena z novico, da je najbolj izboljšana znamka med dvajsetimi v JATO-vem zadnjem poročilu*1, "Pregled emisij CO2 avtomobilov v Evropi FY2010" s…

CF75E24A-4B29-11E0-B506-2C8D66B94067Zavezanost Volva pri misiji “DRIVe Towards Zero” (DRIVe proti ničli) je bila potrjena z novico, da je najbolj izboljšana znamka med dvajsetimi v JATO-vem zadnjem poročilu*1, “Pregled emisij CO2 avtomobilov v Evropi FY2010” s povprečnih emisijami le 157.5g/ km.

 
Uspeh Volva je mogoče pripisati stalnemu naporu Volvovih strokovnjakov, ki zagotavljajo, da je vsak njegov del optimiziran za učinkovito porabo goriva in s tem nižjimi emisijami CO2. Skupaj z različicami DRIVe, najnovejše različice Volvo Gasoline Turbocharged Direct Injection (Volvo bencinski turbopolnilnik z direktnim vbrizgavanjem) bencinskih motorjev in z novo napovedanimi čistejšimi dizelskimi motorji z višjim pogonom, pripomorejo k poslanstvu Volva za nadaljnje zmanjšanje emisij CO2.
 
Volvo DRIVe različica je sedaj na voljo za devet modelov avtomobilov, od tega ima sedem modelov emisije nižje od 120 g/ km, trije pa dosegajo le 99g/km CO2.
 
*1 Celotno poročilo JATO, si je mogoče ogledati na: www.jato.com/IN/MEDIA/Pages/PressReleases.aspx