34. Rally Saturnus

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Z odpeljanimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami drugega dela, se je zaključil 34 rally Saturnus. Če je nastopajoče in gledalce prvi dan spremljalo lepo vreme in majhne razlike pori vrhu, so se za drugi dan relija uresničile napovedi meteorologov…

DB941C40-804E-11E0-B0A0-316265B94067Z odpeljanimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami drugega dela, se je zaključil 34 rally Saturnus. Če je nastopajoče in gledalce prvi dan spremljalo lepo vreme in majhne razlike pori vrhu, so se za drugi dan relija uresničile napovedi meteorologov in zaradi deja so bile razlike precej višje. 

 
Ekipa Target motorsporta se je na koncu veselila drugega mesta, Piero Longhi in Lucio Baggio sta s Škodo Fabio S2000 zaostala le za češko posadko Pach – Uhel, ki je na najodmevnejšem slovenskem reliju, ki se točkuje tudi za evropski reli pokal, zmagala četrtič zapored. Longhi je drugi dan relija začel le z 3,7 sekundnim zaostankom, ki pa se je hitro povečal, predvsem na račun napačne izbire gum. »Za prvi krog treh hitrostnih preizkušenj sem se odločil za napačne gume, ki v razmerah, ko je bilo na cesti veliko vode, niso omogočale dovolj odvodnavanja. Posledično je zaostanek hitro narasel in je bil pred drugim krogom praktično neulovljiv. Za zadnje tri preizkušnje so bile gume ustrezne, bila sva najhitrejša na dveh preizkušnjah, več pa se ni dalo narediti. Čestitke Pechu za zmago« je po prihodu v cilj povedal Longhi. 
 
Za ekipo Target motorsporta po reliju Saturnus ni premora, že konec naslednjega tedna se namreč ekipa odpravlja v okolico hrvaške Reke, kjer bo potekal reli Croatia, ki se točkuje za evropsko prvenstvo, s Škodo Fabio S2000 pa bosta v močni konkurenci nastopila Piero Longhi in Lucio Baggio.