Volkswagen je svetovni prvak v WRC

Avtomobilizem, Šport, WRC

Prava avtomotošportna pravljica: VW si je na SP v rallyju zagotovil zmago tudi v konkurenci proizvajalcev. Z dvojno zmago, ki sta jo na rallyju v Španiji osvojili ekipi Ogier/Ingrassia in Latvala/Anttila, si je moštvo Volkswagen še pred zadnjo preizkušnjo v VB na SP v rallyju zagotovilo naslov v konkurenci proizvajalcev.

Prava avtomotošportna pravljica: Volkswagen si je na SP v rallyju zagotovil zmago tudi v konkurenci proizvajalcev. Z dvojno zmago, ki sta jo na rallyju v Španiji osvojili ekipi Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F) in Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), si je moštvo Volkswagen Motorsport še pred zadnjo preizkušnjo v Veliki Britaniji na svetovnem prvenstvu v rallyju FIA (WRC) za leto 2013 zagotovilo naslov prvaka v konkurenci proizvajalcev.
V letu, ko je na tekmovanjih debitiral Polo R WRC, je tovarniška ekipa iz Wolfsburga doslej zmagala na devetih od dvanajstih rallyjev.

V letu, ko je na tekmovanjih debitiral Polo R WRC, je tovarniška ekipa iz Wolfsburga doslej zmagala na devetih od dvanajstih rallyjev.

Na dvanajsti dirki sezone v Španiji bi zadostovalo že sedmo mesto, da bi naslovu svetovnih prvakov med vozniki in sovozniki, ki sta ga osvojila Ogier in Ingrassia, dodali še en naslov svetovnega prvaka. Pred finalno preizkušnjo sezone v Veliki Britaniji, ki bo novembra, je Volkswagen v konkurenci proizvajalcev že neulovljiv za branilca naslova Citroën; ta je v prvenstvu, ki se po prestižnosti uvršča takoj za formulo 1, zmagal v preteklih petih letih.
Jost Capito, direktor Volkswagen Motorsporta: “Osvojiti vse tri naslove svetovnega prvaka v eni sezoni je enostavno neverjetno. Ne smemo pozabiti, da je bila to prva sezona, v kateri smo na SP v rallyju nastopili s Polom R WRC. Zato ima ta uspeh še toliko večjo težo. Osvojitev naslova svetovnih prvakov v konkurenci voznikov in sovoznikov je bil za celotno ekipo absolutni vrhunec. Še posebej Sébastien Ogier in Julien Ingrassia sta si na rallyju na svojem domačem terenu pred tremi tedni s tem uresničila sanje. Naslov prvaka v konkurenci proizvajalcev pa je za avtomobilski koncern še pomembnejši, saj pomeni potrditev odličnosti ne samo voznika, temveč tudi produkta, torej vozila.”