Turk pred Saturnusom

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Slovensko državno prvenstvo se bo med 13. in 15. majem 2011 nadaljevalo z relijem Saturnus. Na prestižnem tekmovanju bosta med favorite spadala tudi Rok Turk in Enej Ložnar Kranjc. Rok Turk je letos že končal dva relija. Na reliju Lavanttal…

902E4346-7AD3-11E0-AB9F-316265B94067Slovensko državno prvenstvo se bo med 13. in 15. majem 2011 nadaljevalo z relijem Saturnus. Na prestižnem tekmovanju bosta med favorite spadala tudi Rok Turk in Enej Ložnar Kranjc.

 
Rok Turk je letos že končal dva relija. Na reliju Lavanttal v Avstriji je osvojil tretje mesto v razvrstitvi državnega prvenstva, na reliju Mille Miglia v Italiji pa mu je tretje mesto pripadlo že v razvrstitvi evropskega prvenstva za dvokolesno gnane dirkalnike. Zdaj bo Turk s sovoznikom Enejem Ložnarjem Kranjcem prvič odpeljal tudi reli na slovenskem asfaltu. Od 13. do 15. maja bosta vozila na znamenitem reliju Saturnus.
 
Reli Saturnus ima med avtomobilskimi prireditvami v Sloveniji najdaljšo tradicijo, prepoznavnost in pomen. Zato se je Turk tudi resno posvetil pripravam na dvodnevni reli, ki bo imel 13 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 195 kilometrov. Reli bo tudi letos izpeljan v okolici Zasavja in Ljubljane, prva hitrostna preizkušnja pa bo izpeljana v bližini športnega kompleksa v ljubljanskih Stožicah.
 
“Moja osnovna želja je, da bi reli Saturnus odpeljal v ritmu, s katerim sem začel reli Lavanttal. Tam sem bil zelo zadovoljen s prikazanim, žal pa sem kasneje vozil preveč na silo. Temu se moram na Saturnusu izogniti. Ponovno naju z Enejem čaka dolg in naporen reli, na katerem lahko prideva do številnih pomembnih točk. Rad bi se tudi dobro odrezal v mednarodni konkurenci,” je pred relijem Saturnus povedal Turk.