Tretje zaporedne stopničke za Aljošo Novaka v Italiji

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Aljoša Novak in Matej Čar sta z Mitsubishi Lancerjem EVO9 prestala pravi vzdržljivostni test relija Alpi Orientali v Italiji. Ugnala sta tako visoke temperature kot neštete asfaltne ovinke in Videm zapustila s skupno zmago v razredu N4 in tretjim mestom v slovenskem državnem prvenstvu. Reli Alpi Orientali je letos potekal že 52-tič in tako predstavlja […]

Aljoša Novak in Matej Čar sta z Mitsubishi Lancerjem EVO9 prestala pravi vzdržljivostni test relija Alpi Orientali v Italiji. Ugnala sta tako visoke temperature kot neštete asfaltne ovinke in Videm zapustila s skupno zmago v razredu N4 in tretjim mestom v slovenskem državnem prvenstvu.

Reli Alpi Orientali je letos potekal že 52-tič in tako predstavlja eno italijanskih klasik v reliju. Z zavitimi in ozkimi cestami, ki nudijo zelo dober oprijem, ni najbolj pisan na kožo štirikolesno gnanim dirkalnikom skupine N. Aljoša Novak in Matej Čar sta se vseeno pogumno podala v boj z neštetimi ovinki in ugnala pravo vzdržljivostno bitko v svojo korist. Zdržala sta tako iz vidika njune fizične pripravljenosti in zbranosti, enako prepričljiva pa je bila tudi tehnika na njunem mitsubishiju. Vitalni deli so bili zaradi skrajnih pogojev tokrat resnično na velikem preizkusu in tudi posadke so morale znati prilagoditi raven agresivne vožnje ter tako paziti na tehniko avtomobila. Aljoša in Matej sta tridnevni reli končala kot zmagovalca razreda N4, v skupnem seštevku slovenskega državnega prvenstva pa sta bila tretja. Že tretjič zapored sta tako reli za DP končala na stopničkah, kar kaže na njune vse bolj konstantne vožnje in zanesljivost.

Alpi3

“Na reliju smo praktično dosegli največ kar je bilo mogoče. Zaradi konfiguracije cest nisem mogel bližje dvokolesno gnanim avtomobilom, treba pa je bilo tudi paziti na tehniko in predvsem pripeljati do cilja. Razmere so bile vsekakor zahtevne. Čeprav bi si želel še kakšen ravni odsek več in višje hitrosti, sem vseeno užival in dirko zapuščam zadovoljen,” je po reliju dejal Aljoša.

Alpi1

Naslednji reli državnega prvenstva bo 9. in 10. septembra potekal v okolici Nove Gorice.