Zmaga na rallyju Friuli Venezia Giulia in drugo mesto za državno prvenstvo

Zmaga na rallyju Friuli Venezia Giulia in drugo mesto za državno prvenstvo

152 kilometrov zavitih italijanskih cest, z neštetimi serpentinami, ki posadkam v rally dirkalnikih ne privoščijo niti trenutka oddiha, je bilo prizorišče letošnjega četrtega rallyja za slovensko državno prvenstvo.

FVG-4414

Razmere je, poleg asfalta s sicer odličnim oprijemom, ki pa ni nikakor prizanesljiv do gum, za stopnjo višje dvignilo še močno sonce in prave poletne temperature nad tridesetimi stopinjami. S hitrostnih preizkušnjami v okolici Čedada in z močno mednarodno konkurenco sta se na rallyju Friuli Venezia Giulia spopadla tudi Rok Turk in Martina Lazar, ter se po napetih obračunih za sekunde v nedeljo na cilju zasluženo veselila novih odličnih dosežkov.

FVG-0771

V razredu R2B sta Rok in Martina s Peugeotom 208 R2 ter ekipo OPV Racing Cars osvojila prvo mesto in se tako veselila nove zmage: “Uspelo nam je doseči to, po kar smo prišli na rally – po zmago! Glavni izziv je bil premagati močno italijansko konkurenco, kar nam je na enem izmed mojih najljubših rallyjev tudi uspelo. Obenem pa smo po napetem četveroboju tudi v slovenskem državnem prvenstvu z drugim mestom v generalni razvrstitvi dosegli odličen rezultat.” Poleg drugega mesta in novih točk je ekipa domov odnesla tudi pokale za prvo mesto v diviziji 2.

FVG-4966

Državno prvenstvo se nadaljuje že čez 14 dni, ko bo na sporedu rally Nova Gorica.

Luka je del ustvarjanja zgodbe Avto.Over.Net od leta 2014. V življenju rad sprejema izzive in ustvarja dobre zgodbe. Ceni inovativnost in kreativnost. Pohvali se lahko s prestižno zmago v karting-dvoboju proti uredniku, obenem pa trdi, da najlepše v uredništvu izvede obrat z ročno zavoro. :)