Testiranje focusa ustvarja ‘buzz’

Aktualno

Svetovni premierni dogodek ‘Ford Focus globalni test’ v Madridu se je zaključil in 100 utrujenih blogerjev in prvih strank se je vrnilo domov. Pozornost je sedaj usmerjena v spremljanje objavljenih blogov, ogledov video prispevkov, tweetov…

85C5F1F8-538F-11E0-AD24-934366B94067Svetovni premierni dogodek ‘Ford Focus globalni test’ v Madridu se je zaključil in 100 utrujenih, vendar zadovoljnih blogerjev, povabljenih udeležencev in prvih strank se je vrnilo domov. Fordova pozornost je sedaj usmerjena v spremljanje objavljenih blogov, ogledov video prispevkov, tweetov in prejetih komentarjev na sam dogodek, ki je požel veliko prepoznavnost.

 
Do danes je bilo o samem dogodku objavljenih 774 tweetov, katerega je spremljalo 10.6 milijona ‘oboževalcev’. Objavljeni video na YouTube-u s strani blogerja je bil šesti najbolj gledani prispevek čez vikend. Zabeležili so preko 208.000 ogledov. Objave dogodka na straneh Flickr in Facebook so prinesle 1.762 ‘lajkov’ in 166 komentarjev.
 
100 udeležencev iz 13 držav je preizkusilo novi focus na poligonu Nacionalnega inštituta za vesoljsko tehnologijo (INTA) v bližini Madrida. Objekt združuje različne cestne podlage vključno s hitrimi cestami. Poligon je voznike prepričal z vključenimi situacijami iz ‘realnega sveta’, zato je bila vozna izkušnja zelo prepričljiva.
 
40 udeležencev (vabilo je veljalo za dve osebi) je bilo izbranih preko projekta Focus Global Test Drive Facebook strani. Prijatelji in občudovalci po vsem svetu so lahko prek Focusove strani na Facebooku poslali video-prijavo z opisom in s prijavo pomagali izbranim dobrodelnim ustanovam (v proti vrednosti 10.000$) s področja boja proti lakoti, izobraževanja in varovanja okolja ter tako “zagnali več kot le avto”. 
 
Pridih slavnosti
 
Znana športna voznika Justin Bell in Tanner Foust sta udeležencem predstavila in jih navdušila nad atraktivnim, razgibanim poligonom. Testna ruta je vključevala štiri teme: voziti zanesljivo hitro, varno, učinkovito in ne nazadnje varčno. Vozniki so, kar se da hitro osvojili avto in njegovo sodobno tehnologijo. Prijateljska tekmovalnost je bila še dodatna spodbuda za zbranje denarnih sredstev za dobrodelne ustanove. V času dogodka je Ford v treh dneh podaril preko 400.000 $ sredstev.
 
Ford je na dogodek povabil 20 izbranih novinarjev in blogerjev, ki so prisotni na ‘internetni sceni’. Med njimi Justine Ezriak ali iJustine, 26 letna američanka, ki ima preko 1 milijona ‘zasledovalcev’ na Twiterju in YouTubu ter ustvarja zelo popularne in prepoznavne bloge.  Za objavljeni video prispevek na YouTubu iz Madrida, je požela pohvale v 18 državah. »Moje občinstvo je tehnično sofisticirano, zato vem, da bodo pri ogledu zelo uživali, hkrati pa sem se pri testiranju novih focusov zelo zabavala,« je dejala. »Verjamem, da se podjetja obračajo na nas, ker imamo zvesto publiko, ki nam zaupa. Publika sledi trendom in nestrpno pričakuje kaj se bo novega dogajalo, zato nas z veseljem spremljajo.«
 
K sodelovanju je bil povabljen tudi Tom Stone – internetni novinar, ki piše tudi za Men’s Health revijo UK. Razložil je:«Dogodek je zelo napreden in ciljno usmerjen. Udeleženci spoznajo in se seznanijo z novostmi, na drugačen, zabaven način, zato je dogodek za vse udeležence enkraten.«
 
Čeprav so gostje že doma, se dogodek še nadaljuje. Vsak od 40. udeležencev bo prejel svojega testnega focusa (v kraju kjer živijo) za 6 tednov. V tem času bodo pripravljali video prispevke, pisali in objavljali bloge na temo druženja z novim focusom ter kreirali buzz v lokalnem okolju. Na ta način se bo nadaljevala prepoznavnost, fond denarnih sredstev za dobrodelne namene pa se bo povečal.
 
Celoten seznam udeležencev globalne testne vožnje Ford Focus z navedenimi dobrodelnimi organizacijami po njihovem izboru se nahaja na strani ‘Global Drive’: www.facebook.com/fordfocus.
 
Blogerji objavljajo prispevke na #focusglobaldrive ali na twiterju, kjer je njihova izkušnja podrobneje predstavljena. Objavam sledite na: http://twitter.com/#!/search/%23focusglobaldrive
 
Fotografije najdete na: www.flickr.com/FordEU