Novo doma: Mitsubishi Outlander PHEV (bo ostal najbolj priljubljeni priključni hibrid?)

Novo doma, Top

Mitsubishi Outlander želi v obliki priključnega hibrida ponujati in združevati najboljše iz svetov športnih terencev, štirikolesnega pogona in trajnostno naravnane mobilnosti.

Gre za najbolje prodajan priključni hibrid v Evropi in najbolje prodajan SUV-priključni hibrid na svetu. Trenutni trendi so mu kajpak pisani na kožo.

Outlander PHEV ima na prednji in zadnji osi nameščen po en elektromotor. Dopolnjuje ju še 2,4-litrski bencinski štirivaljnik, ki služi kot generator energije, pri močnejšem pospeševanju pa tudi neposredno pomaga pogonu. Če je bila pretekla različica bencinskega motorja, ki je bila nameščena v Outlanderju, še deležna kritik zaradi nekoliko večje robustnosti, so se inženirji pri Mitsubishiju potrudili, da je nov motor bolj uglajen in se vklaplja bolj optimizirano glede na trenutek potrebe. Motor je odslej močnejši in tišji.

Način vožnje lahko voznik poljubno izbira. V EV načinu Outlander naredi največ 50 km (po WLTP) z enim polnjenjem baterije, ki ima odslej večjo skupno kapaciteto – 13,8 kWh. Na voljo sta tudi vzporedni (klasični) hibridni način ter športni način, ko vozilo maksimalno izrablja potencial vseh razpoložljivih motorjev. Ob ekonomični vožnji naj bi tako skupni doseg Outlanderja PHEV znašal do 600 km.

Novega Outlanderja PHEV na zunaj prepoznamo po osveženi osrednji maski ter novih žarometih. Novosti najdemo tudi v notranjosti, kjer naletimo na nove sedeže, oblazinjenje ter (srebrne) detajle. Nove so tudi kontrole, s katerimi reguliramo načine (PHEV) vožnje.

Pri Mitsubishiju so Outlanderju namenili tudi nov S-AWC sistem (štirikolesni pogon). Tega so dopolnili z dvema novima načinoma vožnje Snow in Sport.

Outlander PHEV je na voljo v trehi nivojih opreme – Intense, Instyle in Diamond. Prvi je na voljo za 41.100, drugi za 44.000, tretji pa za 47.700 evrov. A tem cenam lahko seveda odštejete še eko subvencijo, ki za primer Outlanderja priključnega hibrida znaša 4.500 evrov. Najugodnejši primerek je tako lahko vaš za 36.600 evrov. Slovenski uvoznik predvideva, da bodo prodali okoli 40 Outlanderjev PHEV nove generacije.