Švedske ikone: Volvo, Ibrahimović in Max

Aktualno, Zanimivosti

Volvo Cars, svetovno priznan švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović in vodilni producent pop glasbe Max Martin so združili svoje moči pri slavljenju Švedske v vznemirljivi novi marketinški kampanji.

Volvo Cars, svetovno priznan švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović in vodilni producent pop glasbe Max Martin so združili svoje moči pri slavljenju Švedske v vznemirljivi novi marketinški kampanji.

Sodelovanje med tremi švedskimi ikonami temelji na skupni volji poudariti švedsko naravo in ljudi.

»Švedska pomeni Volvu ogromno. S to kampanjo želimo slaviti Švedsko in duh, ki je razlog, zakaj smo lahko vodilni na področju varnosti, dizajna in okolja. Smo izjemno ponosni, da lahko to počnemo skupaj z Zlatanom Ibrahimovićem in Maxom Martinom,« pove Åsa Borg, direktor marketing pri Volvo Cars Švedska in koordinator kampanje.

Volvo, Zlatan in Max MartinZlatan Ibrahimović, med oboževalci poznan kot »Zlatan«, je največja nogometna zvezda na Švedskem in eden izmed trenutno najboljših igralcev te igre. Osvojil je številne naslove z na svetu najboljšimi klubi, kot so Barcelona, Juventus, Internazionale, AC Milan, Paris Saint-Germain in Ajax, ter bil kar osemkrat izbran za švedskega nogometaša leta. Je tudi kapetan švedske nogometne reprezentance.

Max Martin pa je velikan v glasbeni industriji. Je producent in pisec glasbenih hitov svetovno priljubljenih umetnikov, kot so Backstreet Boys, Kelly Clarkson, Pink, Bon Jovi, Britney Spears, Taylor Swift, Christina Aguilera, Bryan Adams in Celine Dion.

Kampanja, ki združuje skupaj Volvo, Zlatana in Maxa Martina je bila navdihnjena s sodelovanjem Volva in Swedish House Mafie. Tokrat je bil material za kampanjo posnet na severnem delu Švedskem, skupaj z Zlatanom, njegovo ženo in dvema sinovoma.

V filmu je izpostavljen Volvo XC70, glasbo pa je napisal in produciral Max Martin kot moderno interpretacijo švedske državne himne, ki jo recitira Zlatan.

volvo XC70 2013

Kampanja z XC70 je primarno namenjena švedskemu tržišču, vendar bo Volvo Cars pripravil tudi dodatne filme z Volvom XC60 za mednarodno uporabo. Kampanja bo predstavljena na dodatnih tržiščih v naslednjih tednih in mesecih.

»K temu projektu sem se pridružil z vsem srcem. Vedno sem imel rad avtomobile in ko imaš družino, je Volvo popolna izbira. To slavljenje Švedske bo spomin za vedno. In končni rezultat, s to novo različico švedske himne, je čista čarovnija,« doda Zlatan Ibrahimović.

»Volvo, Zlatan in Max Martin so vsi del moderne globalne družbe. Vendar vsi najdemo svoj navdih, notranji mir in polnjenje baterij na Švedskem. Zato smo ustvarili to slavljenje švedske narave in ljudi,« zaključi Åsa Borg.