Revoz: Napoved zaposlovanja

Aktualno, Poslovno

Kljub temu da je bilo leto 2013 za Revozovo dejavnost zelo nenaklonjeno, je podjetju uspelo izpolniti najpomembnejši cilj – uspešno izvedbo zaključne faze velike naložbe.

Renault Clio Grandtour

Kljub temu da je bilo leto 2013 za Revozovo dejavnost zelo nenaklonjeno, je podjetju uspelo izpolniti najpomembnejši cilj – uspešno izvedbo zaključne faze velike naložbe, povezane s povsem novo proizvodnjo modelov, ki izhaja iz partnerstva med Zvezo Renault-Nissan in nemškim Daimlerjem.

Papillon twingo renault 2013Revoz je leto 2013 zaključil s 93.733  izdelanimi vozili. Manjša proizvodnja kot v preteklih letih je posledica padca prodaje avtomobilov na evropskem trgu in še posebej občutnega padca segmenta manjših vozil, v katerega sodijo tudi modeli, ki jih izdelujejo v Novem mestu. Poleg tega je bila v letu 2013 proizvodnja Clia II zaradi spremembe evropske zakonodaje namenjena le še severnoafriškemu trgu, medtem ko je zaradi slabega odziva na trgu konec decembra 2013 dokončno prenehala proizvodnja Renault Winda. Največja tržišča za Revoz ostajajo Francija, Nemčija, Italija, Belgija … Podjetje je poslovno leto 2013 zaključilo z obratovanjem v eni izmeni in pol ter z 2.036 zaposlenimi.

Vrednost naložb je v letu 2013 presegla 150 milijonov evrov (naj spomnimo, da je naložba za celoten projekt ocenjena na 450 milijonov evrov). Največ naložbenih del je bilo povezanih s postavitvijo novega obrata za sestavo karoserij, ki je bil v času zaustavitve proizvodnje konec leta tudi dokončan. Poleg postavitve novega proizvodnega procesa je bilo veliko pozornosti namenjene tudi zunanjosti tovarne, kjer je bilo urejenih okoli 300 novih sodobno urejenih parkirnih mest, postavljena je bila LED razsvetljava ter urejene nove pešpoti, namenjene okoliškim prebivalcem.

V obdobju dveh let, kolikor potekajo različna naložbena dela, se je v Revozu zvrstilo okoli 700 oseb iz tujine, bodisi sodelavcev Zveze Renault Nissan bodisi zunanjih izvajalcev, ki so se jim pridružili še številni slovenski izvajalci, tako da je v konicah (kolektivni dopust 2012 in 2013) bilo v tovarni prisotnih tudi 1.000 zunanjih izvajalcev. Ker se je pri tokratnem projektu tovarna vključevala v mnogo zgodnejši fazi razvoja proizvoda in procesa, je tudi okoli 200 Revozovih sodelavcev odšlo na začasno delo v razvojni center v Parizu. Vsekakor ima naložbeni projekt mnogo širši pozitiven vpliv, ki se odraža pri lokalnih ponudnikih namestitev, najema vozil, gostincih, trgovcih …

Začetek proizvodnje novih modelov znamk Renault in Smart je predviden v drugi polovici letošnjega leta. Do takrat je treba zagotoviti ustrezno število zaposlenih in vse potrebne kompetence. Tako Revoz že februarja začenja s postopnim zaposlovanjem, in to predvsem za neposredno delo v proizvodnji. Do konca leta je v načrtu 70 zaposlitev za nedoločen čas ter okoli 200 zaposlitev za določen čas.

Takole smo si leta 2012 pogledali proizvodnjo Twinga, Winda in Clia v Novem mestu…