Stotisoča Škoda Citigo

Aktualno, Poslovno

V Volkswagnovi tovarni v Bratislavi je meseca maja 2014 s tekočega traku zapeljal Škoda Citigo z zaporedno številko 100.000. Škoda Citigo je kot Škodin prvi mestni avtomobil na trgu uspešno prisoten že od konca leta 2011. V letu 2013 se je njegova prodaja povečala za 51 odstotkov. “100.000 proizvedenih primerkov Citigo od leta 2011 – […]

V Volkswagnovi tovarni v Bratislavi je meseca maja 2014 s tekočega traku zapeljal Škoda Citigo z zaporedno številko 100.000. Škoda Citigo je kot Škodin prvi mestni avtomobil na trgu uspešno prisoten že od konca leta 2011.

V letu 2013 se je njegova prodaja povečala za 51 odstotkov. “100.000 proizvedenih primerkov Citigo od leta 2011 – ta številka kaže, kako dobro je bil naš ‘malček’ sprejet na trgu,” pravi Werner Eichhorn, direktor prodaje v družbi Škoda. “Citigo je pred slabimi tremi leti kot prva nova Škoda začel največjo modelsko ofenzivo v zgodovini podjetja. Od takrat naš domiselni malček bogati rastoči segment mestnih avtomobilov in za Škodo navdušuje nove kupce. Citigo nam je v veliko veselje in še krepi naš dobri položaj na evropskem trgu,” je še dodal Eichhorn.

Citygo-skoda

S kompaktnimi dimenzijami (3,56 m dolžine, 1,64 m širine in 1,48 m višine) Škoda Citigo nudi dobre krmilne lastnosti. Hkrati pa je, tipično za Škodo, Citigo izjemno prostoren.

Zaradi številnih domiselnih idej je res prava Škoda, oziroma kot pravi slogan – ‘simply clever’. Različna držala, prtljažne mreže, obešalniki za torbe, poleg tega pa še velik prtljažnik. Kot prvi mali avto nasploh je Citigo skupaj s svojima sestrskima modeloma iz koncerna Volkswagen prejel najboljšo možno oceno pet zvezdic na poskusnih trčenjih Euro NCAP.

Od začetka maja češki proizvajalec nudi posebno, čustveno nabito in športno različico modela Citigo – Škodo Citigo Monte Carlo v kompaktnem rally dizajnu in s številnimi športnimi detajli pri opremi. Med drugim se ponaša s spuščenim športnim podvozjem, markantnimi

16-palčnimi aluminijastimi platišči, sprednjim usmernikom zraka z integriranimi meglenkami, črno mrežo hladilnika, usmernikom zraka na zadku in podaljšanim spodnjim delom zadnjega odbijača z integriranim difuzorjem. Tudi v notranjosti je športno opremljen, med drugim s trikrakim športnim volanom, črnimi stropnimi oblogami in notranjim tapeciranjem ter črnimi sedežnimi prevlekami v dizajnu Monte Carlo.

Škoda Citigo je od uvedbe prejel številne avtomobilske nagrade tako doma kot v tujini. Med drugim je zmagal na izboru za Avto leta 2012 na Češkem ter prejel nagradi Fleet Award ‘Službeni avto leta’ in ‘Internetni avto leta’.