Simon Marčič: Vtisi pred odhodom na reli Dakar 2019

Motociklizem, Šport, Zanimivosti

Letos bo ta dirkaška avantura za Simona Marčiča še posebno zanimiva, saj se je loteva z enduro motociklom, predelanim v reli specialko izključno s slovenskim znanjem.

Tudi trasa dirke, ki velja za najtežji terenski reli na svetu, bo nekaj posebnega – saj bo prvič potekala le v eni državi – Peruju.

A zato ne bo nič manj zanimiva, nasprotno, zaradi trase speljane predvsem po sipinah pričakujemo najbolj peščen Dakar vseh časov, kar Simonu vsekakor ustreza. Etape bodo sicer nekoliko krajše, a zaradi sipin in peska, ki uničujoče vplivata tako na dirkalnike kot voznike, reli ne bo prav nič lažji.

Simon bo ponovno dirkal v kategoriji “Malle moto”, ki ob prepovedi asistenčne pomoči velja za najtršo preizkušnjo saj so dirkači prepuščeni le sebi, svojemu znanju in svoji psihofizični pripravljenosti. A zdi se, da je to pravi duh relija Dakar, zato je tudi konkurenca v tej kategoriji iz leta v leto večja.

Poškodba je sanirana

Simon, ki si je pred mesecem počil kost v zapestju, pravi: da je poškodba že sanirana, da je dobro pripravljen na 41-to izvedbo relija Dakar in da kljub močni konkurenci računa na dober rezultat v tej zloglasni kategoriji.