Seljak izbran za najboljšega managerja JV in srednje Evrope

Aktualno

V Sarajevu so v četrtek, 5. julija 2012, že tradicionalno podelili priznanja najuspešnejšim gospodarstvenikom oz. managerjem ter najboljšim gospodarskim projektom z območja jugovzhodne in srednje Evrope.

V Sarajevu so v četrtek, 5. julija 2012, že tradicionalno podelili priznanja najuspešnejšim gospodarstvenikom oz. managerjem ter najboljšim gospodarskim projektom z območja jugovzhodne in srednje Evrope.
 

Naslov naj managerja JV in srednje Evrope je tokrat pripadel predsedniku poslovodnega odbora Hidrie, mag, Iztoku Seljaku. Poleg tega je bil za najboljši projekt na tem območju razglašen gradbeni konzorcij Feniks, ki so ga na pobudo Hidrie letos vzpostavila  uspešna podjetja iz Srbije, BiH in Slovenije.

E1422F26-C989-11E1-A5F0-281566B94067

Mednarodna žirija izbora za naj managerja JV in srednje Evrope je v utemeljitvi nagrade mag. Iztoku Seljaku izpostavila predvsem njegovo uspešno delo ter uspehe, ki jih pod njegovim vodstvom dosega Hidria. V utemeljitvi so poudarili tudi inovativne pristope in visokotehnološke rešitve, s katerimi se lahko pohvali korporacija Hidria, ter Seljakova prizadevanja za gospodarsko reintegracijo JV Evrope. Mag. Iztok Seljak, ki je prestižno nagrado letos prejel kot edini predstavnik slovenskega gospodarstva, je namreč tudi podpredsednik gibanja »Samit 100«, podpredsednik mednarodnega gradbenega konzorcija Feniks, izjemno aktivno pa deluje tudi v Združenju Manager, v vodstvu GZS in na lokalnem nivoju.
 
Mednarodna žirija uglednih gospodarstvenikov je tokrat prepoznala tudi potencial, ki ga za gospodarstvo držav na območju JV in srednje Evrope predstavlja osnovanje gradbenega konzorcija Feniks. Kot so navedli v utemeljitvi izbora, gredo Feniksu zasluge predvsem za reintegracijo držav na območju nekdanje Jugoslavije ter s tem za vzpostavitev zdravega gospodarskega sodelovanja.
 
Konzorcij Feniks trenutno sicer nastopa s preko 40 družbami, preko 35.000 zaposlenimi in preko 4.5 milijarde evrov letne prodaje, predvsem pa se ponaša z izjemnimi kompetencami, kar že ustrezno prepoznavajo tudi zunanji partnerji. Feniks tako združuje kompetence in odlične pozicije srbskih gradbenikov s poudarkom na Rusiji, Kazahstanu in  Azerbejdžanu, kjer že potekajo konkretni projekti v Sočiju in v okolici Moskve, ter kompetence in pozicije gradbenikov BiH v državah arabskega sveta, Slovenija pa nastopa predvsem s svojimi visokotehnološkimi podjetji, ki razpolagajo s prebojnimi tehnološkimi inovacijami za trajnostno zeleno gradbeništvo.
 
Organizacija Nezavisna agencija, Evropsko združenje managerjev in časopis Euromanager omenjene prestižne nagrade vsako leto podeljujejo v Sarajevu. Gre za izjemno odmeven dogodek, ki ga vsako leto obiščejo najvidnejši predstavniki politike in gospodarstva v regiji, podelitev nagrad pa je močno podprta tudi s strani medijev. Tokrat se je poleg številnih veleposlanikov, ministrov in drugih vidnih predstavnikov politike prireditve udeležil tudi črnogorski predsednik Filip Vujanović.