V Milanu veliko motociklističnih novosti

Aktualno, Saloni

Prejšnji teden je v Milanu odprl svoja vrata mednarodni salon motociklov, že 61. po vrsti. V italijanski prestolnici visoke mode je bilo med 16. in 21. septembrom mogoče videti veliko prenovljenih, dodelanih in novih motociklov,…

Prejšnji teden je v Milanu odprl svoja vrata mednarodni salon motociklov, že 61. po vrsti. V italijanski prestolnici visoke mode je bilo med 16. in 21. septembrom mogoče videti veliko prenovljenih, dodelanih in novih motociklov, kar kaže na bolj optimistično prihodnost svetovnega in tudi evropskega motociklističnega trga. Med novostmi je najbolj opazen vse bolj ogorčen boj med litrskimi superšportnimi motocikli in tudi dvigovanje meje gibne prostornine pri cruiserjih. Ta je letos že krepko presegla dva litra.

 

Merilo je postal tisoč kubični razred

 

V razredu superšportnih motociklov s tisočimi kubičnimi centimetri se je dokončno razplamtela tekma za prestol. Tako so Veliki trije iz dežele Vzhajajočega sonca, Honda s CBR1000RR, Kawasaki z ZX-10R ninja in Yamaha z YZF-R1 predstavili vsak svojega popolnoma novega litrskega superšportnika s štirivaljnim motorjem. Vsi trije se ponašajo z razmerjem med težo in močjo približno v razmerju 1 proti 1, se pravi nekje med 170 in 180 konjskimi močmi oziroma kilogrami. Temu se pridružuje tudi Aprilia z naslednikom uspešne mille, RSV1000R v različici nera z dvovaljnim pogonskim agregatom. Legendarna Laverda se pod Apriliinim okriljem vrača z modelom SFC1000, ki uporablja enak pogonski agregat, namenjen pa je predvsem ljubiteljem in zbirateljem te italijanske znamke. V litrski razred dokončno vstopa tudi MV Agusta, ki je v privlačnem oblikovnem paketu ponudila F4 1000S. Kawasaki je predstavil tudi dodelano ninjo ZX-6RR, kjer Suzuki, ki je le malenkostno dodelal lanski GSX-R1000, konkurira z modelom GSX-R600, ki tehta le 160 kg. Oblikovno skoraj enak je tudi GSX-R750, tod pa Japonci vztrajajo predvsem zaradi bogate zgodovine in tradicije tega motocikla. Omeniti velja še Benelli z modelom tornado TRE900 v različici RS in Ducati s superbike749 s 103 KM, ki se oblikovno zgleduje po uspešnem modelu 999. Vzporedno z litrsko CBR je Honda za najmlajše motoriste poskrbela tudi s CBR125R z enovaljnim štiritaktnim motorjem s 13 KM.

 

Prav tako športno srce, a več uporabnosti

 

Yamaha je veliko pozornosti požela tudi z novim FZ6, ki ga s predhodnikom povezuje zgolj ime fazer. Poganja ga lanski pogonski agregat hišne superšportnice R6, okvir pa je narejen po posebnem postopku litja aluminija, kar zagotavlja izjemno trdnost. Ducati je svojemu modelu ST4 pritaknil protiblokirni zavorni sistem ABS, paleto pa razširili še z modelom ST3, ki ga poganja dvovaljni motor s po tremi ventili nad vsakim valjem, ki so krmiljeni po principu desmo in razvije 102 KM. Honda je v novi CBF600F vsadila pogonski agregat, ki se zgleduje po dosedanjem hornetu, Suzuki pa je dodal oklep svojemu izjemno uspešnemu in dobro prodajanemu modelu, ki je dobil ime GS500F.

 

Cruiserji gredo že preko dveh litrov

 

Letošnji salon motociklov v Milanu pa je bil gotovo tudi v znamenju doseganja čim večje prostornine pri cruiserjih. Tod je nesporno na prvem mestu Triumph, saj njegov rocket III poganja trivaljnik s kar 2,3 litra delovne prostornine. Ob 140 KM moči, 200 Nm navora in zadnji pnevmatiki širine 240 mm obljublja pospešek 1,5 g. Naslov največjega dvovaljnega V-twin motorja pa si je zagotovil Kawasaki, njegov VN2000 prav tako malenkostno presega dva litra delovne prostornine. Vzporedno z njim je predstavil tudi VN1600 mean streak, naslednika 1500-kubičnega modela. V vse močnejšem medsebojnem sodelovanju ga Suzuki z malenkostnimi oblikovnimi spremembami ponuja tudi kot VZ1600 marauder. BMW je kljub temu, da letos praznuje 80-letnico, predstavil le R1200C montauk ki se od ostalih razlikuje po nekaterih oblikovnih spremembah, višjim in ožjim sedežem in s po dvema svečkama nad vsakim valjem bokserskega pogonskega agregata. Honda je svoj uspešen cruiser VT750C2 shadow nadgradila v bolj klasično retro smeri, Harley-Davdson pa je prenovil modela sportster, kjer sta oba nekoliko oblikovno dodelana, imata večji rezervoar za gorivo, 1200-kubični pogonski agregat pa je tudi tehnično dodelan in tako daje več moči. Triumph je predstavil tudi izjemno klasično oblikovan motocikel truxton 900, ki ga poganja prečno vgrajen zračno hlajen vrstni dvovaljnik z 69 KM. Omeniti velja tudi Hyosung, ki je predstavil novega cruiserja z imenom aquila, sicer še ne v dokončni serijski različici, po obliki pa močno spominja na harley-davidson V-rod.

 

Razred naked je vse bolj številčen

 

Kawasaki je predstavil Z750, ki se oblikovno močno zgleduje po večjem bratu Z1000, a mora biti zaradi nižje teže enostavnejši za upravljanje. Honda nadaljuje filozofijo modela hornet z modeli CBF600, CBF500 in CBF250, Yamaha pa svojega popolnoma novega FZ6 ponuja tudi v različici naked, ki je tehnično identičen fazerju, je pa brez oklepa in z razpoznavno sprednjo lučjo. Ducati je monsterju s 620 kubičnimi centimetri namenil 6-stopenjski menjalnik, Moto Guzzi pa je v model breva 1100 vsadil pogonski agregat iz hišnega V11. Cagiva je pokazala privlačen koncept oblikovno zelo dodelanega raptorja z oznako X3, Gilera pa koncept po imenu ferro. Serijsko različico pa je pokazala MV Agusta, in sicer model brutale, slečeno različico superšportnega F4. Tako razvije okoli 127 KM, oblikovno pa je verjetno trenutno eden izmed najbolj privlačnih naked motociklov. Buell je svoja modela ligtning in firebolt predstavil tudi v 1200-kubični različici s 103 KM kot XB12S oziroma XB12R. Še vedno za pogon skrbi v osnovi enak dvovaljni V-twin s kotom 45 stopinj, za večjo prostornino pa so inženirji podaljšali hod batov.

 

Še vedno eni izmed najbolj uporabnih motociklov

 

Suzuki je letos pripravil model DL650 V-strom, s pogonskim agregatom iz SV650. Tako se pridružuje večjemu bratu, ki je dobil le malenkostno drugače oblikovan in nastavljiv vetrobran. Aprilia je oblikovno nekoliko dodelala svoj veliki potovalni enduro ETV1000 caponord, kjer so opazni predvsem novi smerniki, drugačno krmilo in čvrstejše vzmetenje. Honda je XL1000V varadero prenovila lani, za prihodnje leto pa mu je dodala še protiblokirni zavorni sistem ABS. Nekoliko oblikovnih sprememb je doživel uspešni XL650V transalp.

 

Prihodnost je v štiritaktnih motorjih

 

V svetu hard enduro in kros motociklov vsako leto proizvajalci ponudijo lažje in močnejše stroje. KTM je ob drugih dodelavah močno dodelal tudi pogonski agregat 450SX, medtem ko je tisti v modelu 250EXC popolnoma nov, 85SX pa je sedaj narejen okoli okvirja 125-kubične različice. Z njimi močno sodeluje tudi švedski Husaberg, ki je za prihodnje leto pripravil tehnične izboljšave, svoje motocikle pa izdeluje v KTM-ovi tovarni. Husqvarna je največ pozornosti pritegnila z dvema motocikloma v omejeni seriji. Enduro motocikel 510 centennial bo narejen v 500 primerkih v znak počastitve stote obletnice dirkalnih uspehov tovarne, vzporedno z njim pa še brezkompromisen dirkalnik SMR630 v zgolj sto kosih. VOR je za prihodnjo sezono v celotni svoji paleti motociklov pripravil izboljšave na sprednjih vilicah, manjši in lažji hladilnik in nekoliko drugačen sedež. TM Racing je pri dvotaktnih motociklih predstavil lažji in zaradi dodelanega lamelnega ventila tudi učinkovitejši pogonski agregat, prav tako pa so lažji tudi štiritaktni motorji. Nov pa je 450-kubičen štiritakten pogonski agregat, ki zamenjuje dosedanjega s 400 kubičnimi centimetri. Kawasaki je pokazal nov štiritakten kros motocikel KX250F, medtem ko je Aprilia kot prva na svetu predstavila dvovaljni pogonski agregat za hard enduro. Kot med valjema znaša 77 stopinj, ob prostornini 450 kubičnih centimetrov pa se po podatkih zavrti vse do 14.000 vrtljajev. Motocikla, katerega bo poganjal, še niso pokazali, zato pa smo lahko videli supermoto MX125.

 

Maksi skuterji vse močneje dišijo po motociklih

 

Maksi skuterji so se zaradi svoje široke uporabnosti in lahkega upravljanja dodobra prijeli in zato je na letošnjem salonu motociklov poudarek predvsem na njih. Aprilia je svojo tehnologijo neposrednega vbrizga goriva DiTech vgradila tudi v leonardo 500, Piaggio pa je predstavil novo generacijo pogonskih agregatov, ki se ponašajo z večjo močjo, uporabnejšim navorom in manjšo porabo goriva, vsi izpolnjujejo standarde Euro2, hišni maksi skuter X9 500 pa je dobil še protiblokirni zavorni sistem ABS. Pozornosti je bil deležna tudi Gilera, saj njen nexus 500 predstavlja velik korak naprej v svetu skuterjev, tako pri okvirju, vzmetenju in zavorah. Korak naprej je naredil tudi Kymco z modelom Xciting 500, Yamaha pa z modelom majesty 400 izpopolnjuje vrzel v svoji paleti maksi skuterjev. Malaguti je predstavil povečanega in oblikovno malenkostno osveženega phantoma v različicah s 125 in 200 kubičnimi centimetri, vzporedno z njima pa še ekstravagantnega GT500 spidermax.

 

Foto: Bogomir Šket