Serijski naked streetfighter

Testi

Pri Aprilii so dobro dojeli pomembnost segmenta naked motociklov in tudi njihova omejena serija 200 motociklov RSV mille tuono R je bila lani razgrabljena v nekaj dneh. Zato je tuono logično nadaljevanje, ohranja pa še…

Pri Aprilii so dobro dojeli pomembnost segmenta naked motociklov in tudi njihova omejena serija 200 motociklov RSV mille tuono R je bila lani razgrabljena v nekaj dneh. Zato je tuono logično nadaljevanje, ohranja pa še precej elementov maloserijskega R, najbližja konkurenta pa sta na primer Ducatijev monster S4 in triumph speed triple. Vendar je tuono bolj športno usmerjen in ponuja boljše razmerje med težo in močjo. Zgolj v vednost: tuono v italijanščini pomeni grom.
Agresiven streetfighterski izgled
Aprilia je slekla svoj superšportni motocikel in tako je nastal tuono. Majhen sprednji oklep oziroma bolje rečeno sprednja maska je ravno toliko velika, da so vanj lahko vdelali značilno trikotno sprednjo luč. Drugače pa pogled z boka razkriva aluminijast okvir, pogonski agregat in stranske vstopnike zraka v motor, zadek pa se ostro zaključuje z dvema majhnima okroglima lučema. Sicer pa je celostna podoba aprilie tuono zelo skladna, motocikel pa daje napadalen izgled pravega naked streetfighterja. Pograjamo lahko oblikovno nekoliko preveč poenostavljen izpuh.

Preveč avtomobilska armaturna plošča
Za razliko od superšportne mille je tudi položaj na motociklu drugačen, predvsem zaradi širokega in nekoliko višje nameščenega krmila. Vendar gre tu vseeno v zakup vzeti veliko motorno moč in s tem močna pospeševanja in zaviranja, tako da je obremenitev rok kar precejšnja. Armaturna plošča je ostala enaka in deluje nekoliko preveč avtomobilsko. Kvadraten merilnik vrtljajev motorja na vsaki strani obdajata po en večnamenski LCD zaslon, s katerih je moč razbrati najrazličnejše podatke. Okrogla vzvratna ogledala so dovolj velika, tako da se v njih dobro vidi, kaj se dogaja za vami.

Enak pogonski agregat kot v mille
Pogonski agregat je že znan iz drugih apriliinih litrskih motociklov, saj enakega uporablja tudi mille R in v nekoliko bolj kultivirani različici tudi aprilia caponord in futura. Gre za dvovaljnik z valji postavljenimi na V in kotom 60 stopinj. 998-kubičnih centimetrov diha skozi štiri ventile nad vsakim valjem, katerih delovanje uravnavata dve odmični gredi. Največja moč znaša 126 KM pri 9.500 vrtljajih na minuto in največji navor 101 Nm pri 7.250 vrtljajih motorne gredi. Nekje do šestih tisočakov je motor zelo pohleven in je manj občutljiv na ostre obrate ročice za plin, kar je še posebej primerno za manj izkušene motoriste. Nad temi vrtljaji pa tuono pokaže vso svojo moč in začne dvigovati sprednje kolo oziroma pometati z zadnjim, odvisno od položaja za krmilom in asfalta.

Široko krmilo nudi ugodnejši položaj
Aprilia RSV mille tuono je kljub svoji športni zasnovi in športnemu srcu uporaben tudi za lagodnejšo vsakdanjo vožnjo, zaradi drugačnega položaja krmila pa je dovolj udoben in okreten tudi za mestno vožnjo. Najbolje pa se tuono počuti pri hitrostih tja do 150 kilometrov na uro in na ovinkastih cestah, saj geometrija motocikla dovoljuje globoke nagibe. K temu pričajo tudi športne pnevmatike zajetnih dimenzij, ki so v vročih testnih dneh na razgretem asfaltu nudile soliden oprijem. Končna hitrost je sicer okoli 250 kilometrov na uro, vendar je čelni veter takrat že tako močan, da je premagovanje daljših razdalj s tako hitrostjo preveč utrujajoče.

Učinkovito vzmetenje in zavorni sistem
Vzmetenje spredaj sestavljajo teleskopske vilice premera 43 mm in s hodom 120 mm, zadaj pa enojen amortizer s hodom 135 mm. Tako spredaj kot tudi zadaj je vzmetenje popolnoma nastavljivo, tako si lahko njegovo delovanje vsak prilagodi svojim potrebam, za najzahtevnejše motoriste pa bodo natančne nastavitve pomagali pridobiti kakšno stotinko na dirkalni stezi. Tudi zavorni sistem je enak kot pri mille in povsem ustreza zmogljivostim. Spredaj sta nameščena dva plavajoča zavorna diska premera 320 mm in štiribatne zavorne čeljusti, za zaviranje zadnjega kolesa pa skrbi disk premera 220 mm in dvobatna zavorna čeljust. Tako vzmetenje kot tudi zavore so se na našem testu izkazale kot solidne, saj ob močnih zaviranjih tuono spredaj lepo počepne in zvesto drži smer.

Aprilia RSV mille tuono stane 2,55 milijona slovenskih tolarjev
Aprilia RSV mille tuono je torej naked streetfighter s športnim srcem, ki ga pri slovenskem uvozniku za apriliine motocikle, Avto Triglav d.o.o., dobite za 2,55 milijona slovenskih tolarjev. Celoten paket cene in tega, kar dobite z aprilio tuono, je primeren. Aprilia tuono je cenejši od enako zmogljive in vsakdanje manj uporabne superšportne mille, a obenem na cesti tudi bolj opazen.

Besedilo: Anže Jamnik
Foto: Miloš Milač