Renaultove novosti v Ženevi

Aktualno, Novosti, Saloni

Renault v Ženevo prihaja samozavesten, kot že dolgo ne. Svetovna javnost bo namreč prvič v živo spoznala povsem novega Twinga, ki so ga razvili v sodelovanju z Daimlerjem.

Renault Twingo

Renault v Ženevo prihaja samozavesten, kot že dolgo ne. Svetovna javnost bo namreč prvič v živo spoznala povsem novega Twinga, ki so ga razvili v sodelovanju z Daimlerjem. 

renault twingo barve 2014

Twingo je glavna novost leta 2014

V letu 2014 je Renault na novo iznašel Twinga. Dobri dve desetletji po predstavitvi prvega Twinga Renault zdaj predstavlja tretji rod svojega malega mestnega avtomobila. Novi Twingo je plod temeljite preobrazbe, njegovo radoživo obliko dopolnjujejo štiri barve karoserije, sicer pa je poln inovacij. Seveda ponuja tudi široko paleto prilagoditev osebnemu okusu in potrebam.

novi renault twingo 2014

Zadaj nameščen motor v prid večji okretnosti in notranjo prostornosti

Namestitev motorja v zadek pri majhnem mestnem avtomobilu prinaša pomembne prednosti, saj sprosti prostor okrog prednje preme in tako omogoči znatno boljši obračalni krog. Novi Twingo to dokazuje s presenetljivo okretnostjo; zmuzne se skozi ozka grla mestnega prometa, parkirati pa ga je možno z le nekaj zasuki volana. Zasnova z motorjem zadaj sprošča tudi prostor za potnike. Zahvaljujoč majhnemu motorju in skrajno v vogale potisnjenim kolesom ima Novi Twingo medosno razdaljo in notranjo prostornost na ravni avtomobila višjega segmenta. Presenetljivo okretni in prostorni Novi Twingo s kratkim prednjim delom tako vsebuje vse temeljne odlike, zaradi katerih je zaslovel in uspel prvi Twingo, ki je bil javno razkrit na mednarodni avtomobilski razstavi v Parizu jeseni 1992.

Renault Twingo

Motorne novosti z znanjem iz Formule 1

Clio R.S. 200 EDC Monaco GP – ta posebna serija je namenjena športnim in prefinjenim kupcem. Na mah je prepoznavna po črni strehi in črnem okrasju karoserije, biserno beli ali kovinsko platinasti barvi karoserije (glede na trg) in bogato opremo v notranjosti. Novi motor Energy dCi 160 Twin Turbo je mojstrovina v zmanjševanju prostornine in uporabe dveh turbo polnilnikov. Ta 1.598-kubični motor zagotavlja vozne užitke na ravni 2-litrskega motorja, vendar z za 25 odstotkov manjšo porabo goriva. Zahvaljujoč svoji učinkovitosti je motor Energy dCi 160 Twin Turbo zelo primeren za pogon večjih avtomobilov, zato je še posebno namenjen prihodnjim modelom Renault segmentov D in E.