Akrapovič za Abarth in Alfo Romeo

Aktualno, Novosti, Saloni

V prihodnjih tednih bo podjetje Akrapovič sodelovalo na 84. avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer bo predstavilo dva nova izpušna sistema za izredno zanimiva avtomobila znamke Alfa Romeo in Abarth.

V prihodnjih tednih bo podjetje Akrapovič sodelovalo na 84. avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer bo predstavilo dva nova izpušna sistema za izredno zanimiva avtomobila znamke Alfa Romeo in Abarth.

alfa romeo c4 spider concept 2014

Alfa Romeo 4C Spider

Na razstavnem mestu podjetja Alfa Romeo je na ogled osupljivi 4C Spider. Ta peresno lahki športni avtomobil z dvema sedežema je eden najpomembnejših, ki so bili v zadnjih letih oblikovani pri Alfa Romeu. Podjetje Akrapovič je svoj delež prispevalo z oblikovanjem lahkega izpušnega sistema iz titana z izhodi iz ogljikovih vlaken, ki poveča moč in zmogljivost tega že tako privlačnega avtomobila ter mu doda nezmotljiv Akrapovičev zvok.

abarth 500 akrapovic 2014

Posebna različica Abarth 500

Na Abarthovem razstavnem prostoru je predstavljen neverjetni 695 biposto, za katerega je podjetje Akrapovič izdelalo lahek izpušni sistem z dvema izhodoma iz titana. Izpuh bo izboljšal zmogljivost tega italijanskega Superminija, ki je bil oblikovan na podlagi modela Fiat 500 in je še eden v dolgi vrsti Abarthovih športnih avtomobilov, ter mu dal edinstveni zvok.

Podjetje Akrapovič je na vsakem razstavnem prostoru predstavilo po dva izpušna sistema. Razstavni prostor Alfe Romeo št. 5131 je v dvorani 5, Abarthov razstavni prostor pa tik ob njem, na številki 5031. En sistem je nameščen na razstavljenem avtomobilu, drugi pa razstavljen zraven njega, tako da si lahko obiskovalci od blizu ogledajo najnovejšo tehnologijo in vrhunsko mojstrstvo, ki spremljata prav vsak Akrapovičev izpušni sistem, hkrati pa bodo lahko videli tudi njegovo dejansko uporabo – na avtomobilu.

Slovensko podjetje je svoje izdelke predstavilo tudi na razstavnem prostoru svojega švicarskega distributerja Carex, kjer je na ogled najnovejša Akrapovičeva ponudba izpušnih sistemov druge vgradnje. Na razstavnem prostoru št. 7430 v dvorani 7 si bodo obiskovalci tako lahko med drugim ogledali izpušni sistem iz linije Slip On za Volkswagen Golf GTI, ki je v celoti izdelan iz titana.