Rekordna ocena varnosti za Volvo V40 na Euro NCAP

Aktualno

Nov Volvo V40 je prejel najboljšo oceno, pet zvezdic, na testu trčenja Euro NCAP. Skupen rezultat je najboljši v zgodovini inštituta. Od leta 2009 evropski varnostni inštitut Euro NCAP predstavi na vseh vozilih, ki so bili varnostno testirani, skupno oceno.

Nov Volvo V40 je prejel najboljšo oceno, pet zvezdic, na testu trčenja Euro NCAP. Skupen rezultat je najboljši v zgodovini inštituta.
 

CBCDC77E-6DB6-11E1-A902-D43D65B94067Od leta 2009 evropski varnostni inštitut Euro NCAP predstavi na vseh vozilih, ki so bili varnostno testirani, skupno oceno. Ločeni testi so narejeni v štirih različnih ocenjenih podkategorijah, ki sestavljajo končno oceno. Te štiri kategorije so zaščita odraslih potnikov, zaščita otrok, zaščita pešcev in varnostna asistenca.

Na testiranju pa ni bil rekorden le končni rezultat, temveč je povsem nov volvo V40 prejel najboljše in rekordne ocene tudi na testu zaščite odraslih, kar 98 %. Med razvojem povsem novega V40 je bil cilj ustvariti enako stopnjo varnosti kot v večjih vozilih. Holistični pristop, močna struktura in sistemi, kot je WHIPS zaščitni sistem, je temelj za izjemne rezultate.

V kategoriji varnostne asistence je volvo V40 prejel najvišje možno število točk. “Novi volvo V40 je bil predstavljen kot najbolj inteligenten in varen avto v svojem razredu, in zares je opremljen z aktivnimi varnostnimi sistemi, kot je samodejno zaviranje, zaznavanje pešcev, ki varuje pešce, sistem za pomoč pri ohranjanju smeri vožnje, ki vozniku pomaga, da ostane na svojem voznem pasu, BLIS, ki pomaga vozniku zaznati vozila v mrtvem kotu,” doda Thomas Broberg.

Tudi v kategoriji zaščite pešcev je volvo V40 postavil nov rekord. Tukaj je pomemben dejavnik  inovativna in edinstvena zračna blazina za pešce, ki v primeru, da vozilo zazna pred vozilom pešca, dvigne pokrov motorja, se napihne in tako zaščiti morebiten udarec. Euro NCAP strokovnjaki so spoznali vse prednosti sistema, s tem pa je volvo V40 postavljen na prvo mesto, z najvišjim možnim številom točk na tem področju.

Volvo Car Corporation je že prejel nagrado Euro NCAP-a Advanced Award za sistem City Safety, ki je del standardne opreme v vseh različicah V40. City Safety deluje pri hitrostih do 50 km/h, kar je največ, kar proizvajalci ponujajo pri podobnih sistemih.